Gabriel Resources a raportat pentru anul trecut o pierdere de 16,7 milioane de dolari canadieni (12,8 milioane euro), mai mica decat rezultatul negativ de 23,8 milioane de dolari canadieni (18,3 milioane euro) inregistrata in 2010, potrivit datelor publicate joi de compania canadiana.
Pierderea neta reflecta compensatii in actiuni si costuri corporatiste de 18,7 milioane de dolari canadieni (14,4 milioane euro), care au fost atenuate de contributia pozitiva a variatiilor de curs valutar si a dobanzilor, care a insumat 2,2 milioane dolari canadieni (1,7 milioane euro), conform Mediafax.

La sfarsitul anului trecut, lichiditatile companiei se ridicau la 135,5 milioane de dolari canadieni (104,3 milioane euro).

In trimestrul patru, pierderile companiei au fost de 8,4 milioane de dolari canadieni (6,4 milioane euro), fata de 9,5 milioane de dolari canadieni (7,3 milioane euro) in intervalul similar din 2010.

Compania detine 80,69% din capitalul social al Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), care dezvolta proiectul minier de la Rosia Montana. Statul roman detine 19,31% din actiuni, prin Minvest Deva.

"Continuam sa colaboram indeaproape cu guvernul de la Bucuresti, pentru autorizarea si constructia primei mine moderne din Romania. In urmatoarele luni asteptam recomandarea Comitetului pentru Analiza Tehnica", a declarat Jonathan Henry, presedinte si director executiv al Gabriel Resources.

Compania este in curs de actualizare a estimarilor privind costurile de capital si operationale necesare finalizarii dezvoltarii proiectului, in concordanta cu concluziile discutiilor cu Guvernul privind proprietatea asupra proiectului si redeventele.

Astfel, Gabriel Resources asteapta ca Guvernul sa clarifice daca majorarea de la 4% la 8% a redeventei pentru metale pretioase se aplica si in cazul proiectului Rosia Montana, dezvoltat in parteneriat cu statul.

In spatele companiei canadiene Gabriel Resources se regasesc nume mari din business-ul mondial, precum miliardarii John Paulson, Beny Steinmetz si Thomas Kaplan.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri