Culita Tarata, proprietarul TCE 3 Brazi, o afacere de circa 100 mil. euro in agricultura, zootehnie si industria lemnului, sustine ca avansul PIB din prima jumatate a anului se reflecta si in agricultura, care din punct de vedere cantitativ si calitativ se situeaza peste evolutia din 2012. Problema o reprezinta politica de pret impusa de marii traderi prezenti pe piata romaneasca.
“Obligatoriu economia trebuie sa arate mai bine anul acesta decat in 2012. Trebuie sa fim increzatori. Daca toti vom gandi romaneste lucrurile vor sta bine. Insa economicul va trebui sa dirijeze politicul si nu invers”, a precizat Culita Tarata.

Problema sesizata de omul de afaceri consta in lipsa unor asociatii ale agricultorilor romani care sa promoveze la “preturi competitive” produsele locale.

“Am lasat ca partea de valorificare sa fie facuta de marii traderi, care au birouri in Romania, insa tot profitul il trimit in tarile mama, iar in buzunarul statului nostru nu intra niciun ban. De ani buni aceste firme sunt pe pierdere in Romania. Daca situatia este atat de neagra si nu fac profit, de ce mai stau in Romania”, spune Tarata.

TCE 3 Brazi, compania lui Culita Tarata, exploateaza 55.000 de hectare din Insula Mare a Brailei in arenda de la stat, avand contract pana in 2023.

Produsul intern brut al Romaniei a crescut in prima jumatate a acestui an cu 1,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, atat pe serie bruta cat si pe serie ajustata sezonier, conform primelor estimari al Institului National de Statistica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri