Chiar daca in prima parte a anului viitor, Sarantis va reloca productia brandului Elmiplant din Romania in Grecia, compania sustine ca va mentine activitatile de cercetare-dezvoltare si distributie, insemnand 240 de locuri de munca.

“Romania devine cel mai important centru de Research & Development pentru grupul Sarantis pe zona Central-Est Europeana, sub conducerea Elenei Cremenescu, fondatorul Elmiplant”, se arata in comunicat.

In fabrica Elmiplant lucrau 49 de angajati. Dintre acestia 19 vor fi reabsorbiti in cadrul Sarantis Romania pe diferite pozitii.

Fabrica Elmiplant din Berceni, Bucuresti, realiza o productie anuala de aproximativ 6 milioane de unitati. Brandurile fabricate erau Elmiplant, Bioten – inclusiv linia pentru export - si Kolastyna – un brand polonez apartinand grupului Sarantis.

Productia va fi reluata in luna iulie in Grecia. Fabrica din Grecia produce, in prezent, de trei ori mai multe unitati decat fabrica din Romania.

Elmiplant este un brand romanesc de cosmetice creat in 1992 de Elena si Ion Cremenescu. In 2003, proprietarii au investit 1,5 milioane de dolari intr-o unitate de productie si un nou sediu, in Bucuresti, iar patru ani mai tarziu au vandut compania catre Sarantis, pentru 6,5 milioane euro. Anul trecut compania a afisat afaceri de 35 mil. euro.

Productia cremelor de fata si corp Elmiplant, Bioten, Kolastyna va fi transferata la fabrica Sarantis din Oinofoita, Grecia. Transferul se va incheia la sfarsitul primului trimestru din 2014.

Sarantis activeaza in Romania din anul 1996, prin firma Romsar Cosmetics, care a devenit in 2005 Sarantis Romania. Compania detine un portofoliu de produse care include cosmetice, parfumuri, produse pentru ingrijirea casei si auto, alimente pentru animalele de companie si suplimente alimentare. Distributia produselor se face la nivel national prin intermediul a 10 birouri de vanzari si cinci depozite regionale.

In primul semestru, grupul elen a inregistrat pe piata romaneasca o cifra de afaceri de 16,4 milioane euro, cu 3,8% mai mare fata de perioada similara din 2012. In acelasi interval, profitul EBIT (inainte de deducerea dobanzilor si impozitelor) a fost de 680.000 euro, in crestere cu 53,8% fata de primele sase luni ale anului trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri