Leroy Merlin, unul dintre cei mai mari jucatori ai pietei locale de bricolaj, companie care a anuntat recent achizitia celor 15 magazine Baumax, va deschide vineri, 12 septembrie, al doilea magazin propriu al retelei, in Craiova Electroputere Parc, in urma unei investitii de circa 13 milioane de euro.

“Magazinul Leroy Merlin din Craiova are o suprafata de circa 12.000 de metri patrati, in care va lucra un numar de aproximativ 100 de angajati”, a declarat pentru wall-street.ro Cristian Petrescu, director de dezvoltare in cadrul Leroy Merlin.

Desi programat initial pentru o inaugurare in primavara acestui an, lucrarile au fost intarziate pe fondul unei insolvente care a lovit pe unul dintre constructori, inaugurarea fiind amanata pentru toamna acestui an. Spre comparatie, magazinul Leroy Merlin din Bucuresti, situat pe soseaua Chitila, are o suprafata totala de peste 17.000 de metri patrati, spatiu in care lucreaza un numar de circa 180 de angajati.

Leroy Merlin ajunge la o retea de 17 magazine in Romania

Leroy Merlin, unul dintre cei mai puternici jucatori francezi ai pietei europene de bricolaj, va ajunge la o retea de 17 unitati in Romania, dintre care doua proprii – Bucuresti (Chitila) si Craiova (Electroputere Parc) si alte 15 magazine rezultate in urma achizitiei retelei Baumax din vara acestui an.

Afacerile Leroy Merlin in Romania s-au ridicat anul trecut la circa 25 de milioane de euro, cu o singura unitate, fiind retailerul in bricolaj cu cele mai mari vanzari per unitate din intreaga tara.

Doua magazine de bricolaj inaugurate in aceeasi zi: Leroy Merlin Craiova si Praktiker Targu - Jiu

Investitiile in bricolaj dau semne de revenire, mai ales ca marii jucatori din piata au reinceput deschiderile de centre comerciale. Daca Dedeman a dat tonul in acest an, cu inaugurarile din Sibiu, Deva si Bucuresti, Praktiker, companie preluata in primavara acestui an de catre omul de afaceri Omer Susli va deschide in aceeasi zi cu Leroy Merlin un magazin in Targu - Jiu.

Afla planurile marilor retaileri in bricolaj dintr-o analiza publicata de wall-street.ro , aici!

Magazinul Leroy Merlin Alexandria, construit in proportie de 50%

Leroy Merlin a demarat la inceputul acestei veri, lucrarile pentru cel de-al treilea magazin propriu al retelei si al doilea din Capitala, spatiul pe care ar urma sa fie amplasat magazinul situandu-se in zona de sud – vest a Capitalei, pe Soseaua Alexandriei, in apropiere de orasul Bragadiru. “Lucrarile la magazinul Leroy Merlin de pe soseaua Alexandriei se afla deja intr-un stadiu avansat, circa 50% din proces fiind aproape terminat. La inceputul saptamanii viitoare ar urma sa inchida spatiu cu panouri sandwich”, a mai aratat Petrescu.

Lucrarile la magazinul Leroy Merlin din Alexandria au demarat la inceputul verii, inaugurarea spatiului comercial fiind programata in primavara anului viitor. Alaturi de Auchan, Decathlon si alte retele de comert, Leroy Merlin face parte din grupul Adeo controlat de familia Mulliez din Franta. Reteaua magazinelor de bricolaj este prezenta in 13 tari si dispune de peste 300 de magazine.

Cei mai mari 10 jucatori din bricolaj au inregistrat anul trecut 80% din piata totala DIY din Romania, estimata la circa 2 miliarde de euro, fiind dominata de catre retailerii romani Dedeman, Arabesque si Ambient, dar si jucatorii Praktiker, Kingfisher, Hornbach sau Leroy Merlin.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri