“Solicitam institutiilor statului sa isi aplece urechea la nevoile poporului si la problemele reprezentantilor din industria carnii. TVA de 24% incurajeaza evaziunea si descurajeaza consumatorul. Vom solicita Parlamentului Romaniei sa trateze cu acelasi spirit civic initiativa de reducere a TVA, precum a tratat legea amnistitiei. Ii asiguram astfel, pe parlamentarii romani, ca reducerea TVA ar scadea numarul „clientilor” cu imunitate retrasa si a celor arestati”, a spus Radu Timis, presedintele Asociatiei Romane a Carnii.

Consumul de carne si produse din carne a scazut cu aproximativ 25% in ultimii cinci ani, din cauza diminuarii puterii de cumparare, si se afla pe un trend descendent si in prima parte a anului in curs.

Mancam mai putina carne fata de acum 5 ani

Mancam mai putina carne fata de acum 5 ani

Potrivit datelor Institutului National de Statistica, un roman consuma circa 58 de kilograme de carne in fiecare an, dintre care 18,5 kg reprezinta carnea de pui, 12,4 kg – preparate din carne, 11,8 kg – carne de porc, 7,57 kg – peste si produse din peste, 3,2 kg – carne de vita.

Cati bani ar aduce in buzunarul unei familii scaderea TVA la carne

Cati bani ar aduce in buzunarul unei familii scaderea TVA la carne