Baumix, unul dintre cei mai importanti producatori de materiale de constructii din Romania, a intrat in insolventa pentru datorii cumulate in valoare de peste 1,7 milioane de lei, potrivit unei informari a Tribunalului Prahova.

Baumix, companie care la nivelul anului 2013 inregistra afaceri de circa 5 milioane de euro si pierderi de aproximativ 2 milioane de euro, si-a cerut insolventa ca urmare “dificultatilor financiare cu care se confrunta”, compania avand de achitat datorii de 1,7 milioane de lei, “termenul de plata fiind mult depasit”, se arata in cererea de intrare in insolventa a grupului patronat de catre familia Russu.

Mai mult, Curtea de Apel Cluj a respins cererea de suspendare a executarii sentintei civile, creditorii SC Chemicals SRL si Arpad Kosorus demarand procedura de executare silita impotriva companiei Baumix, privind recuperarea unei datorii de 2 milioane de euro.
Tribunalul Prahova a admis la data de 20.01.2015 cererea de intrare in insolventa a SC Baumix SRL, compania prahoveana numind Casa de Insolventa Transilvania ca si administrator judiciar.

Baumix a devenit Patru Maini in 2013

In vara anului 2013, Baumix s-a repozitionat pe piata sub numele de Patru Maini. Procesul de rebranding al producatorului de adezivi, tencuiala decorativa, produse de finisare a fatadelor presupune repozitionarea gamelor de produse din portofoliu, pastrand brandul Baumix doar sub forma de gama. Surse din piata sustineau la momentul respectiv ca producatorul de materiale de constructii Baumix se afla in plin proces cu un alt producator din piata in vederea schimbarii numelui brandului din piata, proces care ar fi obligat compania sa isi schimbe denumirea.

„Afacerile au stagnat, nu sunt cresteri. Toata economia este la pamant, nu exista proiecte, singura crestere in piata este asigurata de programele de reabilitari, in lipsa unor alte lucrari de anvergura. Piata este atat de volatila, iar lunile de vara sunt cruciale pentru un business din constructii. Daca piata va evolua asa cum a inceput, atunci va fi greu pentru toti care activeaza in acest sector”, spunea Augustin Russu pentru WALL-STREET.RO in vara anului 2013.

Principalii jucatori pe piata producatorilor de material de constructii sunt AdePlast, Henkel (Ceresit), Baumit sau Duraziv.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri