Draxlmaier, unul dintre cei mai importanti producatori de componente pentru industria auto mondiala si un important angajator in Romania, a lansat o noua unitate de productie in localitatea Codlea, judetul Brasov.

Noul spatiu de productie a fost construit separat de fabrica deja existenta si este alcatuit din doua hale cu o suprafata totala de aproximativ 25.000 de metri patrati, situate in afara orasului Codlea. Aici se vor produce borduri, console centrale si usi pentru unii dintre cei mai mari constructori auto din lume, potrivit grupului german de piese auto.

Costul pentru constructia si dotarea acestor hale noi a fost de 50 de milioane de euro. Odata cu aceasta investitie, compania creeaza 500 de noi locuri de munca, pe langa cele 15.000 deja existente, in alte unitati de productie din Pitesti, Satu Mare, Timisoara, Hunedoara si, bineinteles Brasov. La evenimentul de lansare a particpat si Victor Ponta care a declarat ca Draxlmaier este genul de companie pe care orice tara sau guvern si-o doreste sa fie prezenta pe plan local.

"In primul rand, acest gen de companii genereaza investitii consistente, de multe milioane de euro, pe termen mediu si lung, care creeaza locuri de munca, nu doar aici in Brasov, dar si in Satu Mare, Timisoara si Pitesti. Draxlmaier a ajuns la 15.000 de angajati. Asadar, nimic nu poate fi mai important decat o companie care creeaza locuri de munca stabile. In al treilea rand, Draxlmaier isi plateste intotdeauna taxele si impozitele si, de asemenea, vreau sa subliniez implicarea sa intr-un proiect foarte important pe care-l dezvoltam impreuna cu guvernele Germaniei si Austriei, si anume: invatamantul dual", a declarat Victor Ponta.

In anul 1993, Draxlmaier a investit pentru prima data in Romania, prin uzina de la Pitesti. In anul 1999 a inceput productia in Satu Mare si Timisoara, in anul 2000 a urmat uzina din Brasov si in anul 2003 cea din Hunedoara. in patru dintre fabrici se produc echipamente electrice, doar in Brasov se produc interioare. In plus, aici exista si un centru de cercetare si dezvoltare pentru interioare. Printre clientii Draxlmaier se numara: Audi, BMW, Cadillac, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche, Tesla si Volkswagen.

"Decizia de extindere a Draxlmaier in Romania este fireasca in contextul experientei pozitive pe care o avem aici de peste 20 de ani. Fabrica de la Brasov este una foarte importanta in cadrul grupului si extinderea era absolut necesara, tinand cont de comenzile pe care le primim din partea clientilor nostri. In plus, este deja cunoscut faptul ca specialistii nostri au demonstrat, in repetate randuri, ca investitiile grupului merita sa fie directionate aici", a declarat Marius Suranyi, directorul general al fabricii de la Brasov.

Grupul german Draxlmaier si-a inceput activitatea in Romania in anul 1993 prin fabrica din Pitesti, iar in prezent se plaseaza printre cei mai mari angajatori din domeniul auto din Romania, avand 15.000 de angajati in cele 5 arii de productie care sunt, de asemenea, si centre de dezvoltare: Pitesti, Satu Mare, Timisoara, Hunedoara si Brasov.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri