Alro Slatina investeste 53 de milioane de dolari in acest an, investitia este facuta pentru reducerea consumului de electricitate, a anuntat compania cu capital rusesc. Alro Slatina este cel mai mare consumator de energie electrica din Slatina.

Alro va pune in functiune o linie noua de procesare a deseurilor de aluminiu, cu o capacitate de 60.000 de tone pe an.
Investitia va duce la cresterea eficientei energetice si la majorarea capacitatii de procesare a deseurilor pana la 90.000 de tone pe an.

”Compania a construit o sectie noua, Topitoria ECO, pentru a asigura o parte din aluminiul lichid din surse alternative, inlocuind partial, aluminiul produs prin procesul de electroliza, in cadrul caruia este necesar un consum semnificativ de energie electrica”, a precizat Alro, intr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Pe langa proiectele de eficienta energetica, Alro vizeaza si extinderea portofoliului de clienti, prin cresterea capacitatilor de productie in sectorul de aluminiu procesat, in care se produc table tratate termic si produse placate. In primul trimestru al acestui an, Alro a inregistrat un profit net de 41 de milioane de lei, cu 78% mai mare fata de perioada similara din 2015. Cifra de afaceri a fost de 564 de milioane de lei, in scadere cu 5,7%.

Alro consuma aproape 3 terawatt-ora (TWh) de energie electrica anual, adica in jur de 5% din consumul inregistrat la nivel national, de 52,56 TWh in 2015.

Compania si-a redus consumul de energie electrica cu aproximativ un sfert de la inceputului crizei economice, in 2008, prin mai multe investitii de eficienta energetica.

Alro Slatina este controlata de grupul cu capital rusesc Vimetco, prin Vimetco NV Amsterdam, care detine 84,2% din actiuni, in timp ce Fondul Proprietatea are o participatie de 10,2%.

Alro are o valoare de piata de 742,3 milioane lei (165 milioane euro), calculata la pretul de inchidere de vineri de la Bursa de Valori Bucuresti, de 1,04 lei/actiune.

Sursa foto: alro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »


Setari Cookie-uri