Aur'a, apa minerala de lux cu un PH ridicat si continut de aur si argint. este rezultatul unei investitii facute de trei oameni de afaceri timisoreni ce au inaugurat in localitatea Ocna de Fier din judetul Caras-Severin o fabrica de apa minerala de lux. Aceasta investitie face parte dintr-un proiect de 5 milioane de euro.

Aur'a este destinata in principal exportului si este pozitionata pe segmentul de lux. In Romania va fi distribuita preponderent in hoteluri si restaurante, a anuntat producatorul. Fabrica a inceput sa produca in luna iunie si are o capacitate de 2 milioane de sticle pe luna, conform News.ro

“Aproximativ 80% din productie se exporta si exista deja contracte de distributie pentru Germania, Cehia, Slovacia, Belgia, Austria, dar si pentru mai multe tari din Asia, printre care si China. In Romania, apa va ajunge la distribuitori din zona HoReCa”, arata un comunicat.


Numele, o combinatie intre aur si argint, elemente prezente in apa


"Plecam pe un drum greu, dar avem incredere ca facem ceea ce trebuie. Numele este o combinatie intre aur, pe care il contine apa, si <a>, de la argint, de asemenea un element prezent in aceasta apa. Cele doua ii dau practic valentele care o fac atat de speciala", a declarat Horatiu Rada, unul dintre cei trei investitori.

Ambalajul va fi de sticla

Sticla este realizata de Vetropack, unul dintre cei mai importanti producatori de ambalaje de sticla din Europa, in fabrica din Slovacia. Apa va fi comercializata in doua tipuri de sticle, de 0,75 l si 0,33 l, dar si de 0,5 l, in viitor.

"Daca am pune Aur’a in recipiente de plastic, ar fi ca si cum am cobori stacheta. Am transforma-o intr-o apa banala si am depersonaliza-o. Este exclus. Sticla este cel mai sigur ambalaj inventat pana acum pentru orice aliment sau bautura", a explicat Horatiu Rada.

Prima etapa din acest proiect, care a inclus lucrarile de proiectare, documentele, analizele, avizele, autorizatiile, hala de productie, linia de imbuteliere, realizarea branding-ului, dar si constructia efectiva si amenajarile, a fost gata in luna februarie a acestui an.
Aur’a Mineral Water, compania care detine fabrica, are trei actionari: Horatiu Rada, Eleodor Coptil si Mihai Petrachioiu.

Provine dintr-o zona fara activitati industriale, agricole sau turistice, la mii de hectare distanta de posibile surse de poluare. Apa are un pH de 8,25 si contine coloizi de aur si argint, spun investitorii.


Aurul are proprietati antiinflamatorii si antialergice, este antibiotic natural cu importante calitati antioxidante, stimuleaza forta vitala, creste capacitatea de concentrare, imbunatateste circulatia sanguina la nivelul creierului, stimuleaza functia de regenerare a organismului si de purificare a toxinelor.

La fel ca aurul, si argintul este un metal cu virtuti terapeutice cunoscute de milenii: este cel mai bun antiseptic natural, distruge eficient bacteriile, are proprietati antifungice, impiedica dezvoltarea tumorilor, stimuleaza functia leucocitara, creste imunitatea, faciliteaza detoxifierea organismului.

Sursa foto: EcoPimStudio / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri