Tatiana Cimpoescu, vicepresedinte Agricola Bacau, unul dintre cei mai importanti producatori de salam de Sibiu si carne de pui de pe piata locala, a declarat, in cadrul unei intalniri cu jurnalistii, ca "nu exista pui injectati in Romania", ci aceasta perceptie falsa care a fost indusa de catre presa.

Grupul Agricola are in componenta patru companii, Agricola, Salbac, Europrod si Avicola. Dintre acestea, zilnic, Agricola livreaza 100.000 de capete de pui.

In 2011, Agricola Bacau, la initiativa presedintelui companiei, Grigore Horoi, a decis sa isi diversifice productia de carne de pui, cu o rasa importata din Belgia, destinata cresterii lente, sub brandul Puiul Fericit. Nu este singurul producator din Romania care pune pe piata aceasta categorie de pui, insa spre deosebire de puiul clasic, a carui durata de viata este de 30-40 de zile, Puiul Fericit are o perioada mai lunga de viata de pana la 60-65 de zile, traieste in spatii cu densitati reduse si are o dieta bazata in special pe porumb.

Potrivit reprezentantilor Agricola Bacau, optiunea producatorilor de carne de pasare de aduce in portofoliu rase de pui cu crestere lenta se datoreaza, printre altele, intentiei de a "demitiza" povestea potrivit careia puii din Romania sunt crescuti cu hormoni de crestere si antibiotice.

"De ce am lansat Puiul Fericit? Pentru ca exista perceptia gresita in Romania, care se vehiculeaza, in special pe retele de socializare de ani de zile, ca puii din Romania sunt crescuti cu hormoni de crestere si antibiotice, lucru pe care legislatia din Uniunea Europeana il interzice insa. De ce s-a creat aceasta perceptie in jurul productiei de pui? Pentru ca puii, in general, sunt sacrificati la 39-40 de zile. Dar, rasa aceasta de pui doar mananca si doarme", a declarat, de asemenea, Cristi Calin, corporate PR manager Agricola Bacau.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri