Atlas Copco Romania, din grupul suedez Atlas Copco, se asteapta la vanzari de compresoare in crestere cu 10% in 2016. In prima parte a anului curent, cea mai mare cerere a venit din industria auto si productia de bunuri de larg consum. Majoritatea solicitarilor sunt pentru echipamente de mare putere si capacitate si sunt instalate in unitati de productie din zona de vest a tarii sau in platformele industriale pe care sunt instalati furnizorii de componente auto.

„Sectorul industrial are cea mai mare disponibilitate si cerere de echipamente noi in prezent, avand in vedere ca cea mai mare pondere in investitiile noi o au cele din segmentul automotive. Exista cerere insa si din industria alimentara, a bunurilor de larg consum, din partea fabricilor de tutun sau chiar unitatile de procesare chimica”, a declarat Liviu Chelaru, country manager al diviziei Compressor Technique Equipment din Atlas Copco Romania.

Afacerile companiei au depasit in 2015 nivelul de 22 milioane de euro in Romania.

Atlas Copco Romania, filiala locala a producatorului suedez de echipamente, furnizeaza compresoare, generatoare de gaze industriale, unelte pentru sectorul constructiilor, minerit, si sisteme de asamblare pentru industrie.

Sistemul medical este un alt sector de la care Atlas Copco asteapta venituri substantiale, avand in vedere ca „investitii noi apar constant”.

„La fiecare doua-trei luni primim solicitari pentru modernizarea sau construirea de spitale noi, unde este nevoie de solutiile pe care le oferim pentru sistemul medical, atat din sistemul public cat si cel privat”, adaugat Liviu Chelaru.

Investitiile din sectorul de petrol si gaze sunt oprite, iar jucatorii din domeniu finalizeaza doar proiecte demarate inca de anul trecut, care sunt importante pentru mentinerea sigurantei si eficientei exploatarii, potrivit lui Chelaru.

„Majoritatea unitatilor de productie care folosesc aer comprimat utilizeaza in anumite procese si tehnica de vacuum. Ce este atipic este faptul ca in continuare in Romania se foloseste tehnologie consacrata, neimbunatatita, cu un consum mare de energie si resurse”, a adaugat Chelaru.

In ceea ce priveste investitiile din domeniul public, Atlas Copco estimeaza ca in perioada urmatoare vor fi puse in practica proiecte stimulate de contractarea de fonduri europene pentru construirea de obiective de interes public, precum statiile urbane de epurare, sau de modernizarea unitatilor de sanatate publica.

Grupul suedez Atlas este prezent in 180 de tari si are peste 44.000 de angajati.

Sursa foto: Atlas Copco

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri