Ministrul Transporturilor, Sorin Buse, a declarat, la Palatul Victoria, ca indicatorii tehnico-economici pentru Magistrala 6 de metrou Gara de Nord – Aeroport Otopeni au fost aprobati, printr-o Hotarare de Guvern, promovata de Metrorex si Ministerul Transporturilor, termenul estimat de incepere a lucrarilor fiind a doua jumatate a anului 2017, iar durata de executie este de 48 de luni.

"Magistrala 6 realizeaza extinderea retelei actuale de metrou din statia 1 Mai pana la Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti, pe o lungime de 14,2 km, cu o capacitate de transport de 50.000 de calatori pe ora. Aceasta noua magistrala asigura legatura directa intre Gara de Nord si Aeroportul Otopeni. Termenul estimat de incepere a lucrarilor efective este in a doua jumatate a anului 2017 (...) iar durata de executie este de 48 de luni. Valoarea totala a investitiei este 5,9 miliarde de RON, TVA inclus", a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Buse, la finalul sedintei de Guvern, informeaza News.ro.

Finantarea se va realiza din acordul de imprumut incheiat intre Guvernul Romaniei si Agentia Japoneza pentru Cooperare Internationala (JICA), din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020 si de la bugetul de stat.

Traseul va avea 12 statii, iar amplasarea acestora va fi urmatoarea:

Statia Pajura - in lungul caii ferate, in ampriza strazii Baiculesti.

Statia Expozitiei - in cadrul ariei delimitate de Bulevardul Expozitiei, Bulevardul Poligrafiei si strada Parcului, in proximitatea complexului expozitional Romexpo.

Statia Piata Montreal - de-a lungul Bulevardului Marasti, intre cele doua pasaje subterane auto dinspre Drumul National Bucuresti-Ploiesti catre Bulevardul Marasti, respectiv Soseaua Kiseleff, in proximitatea Parcului Herastrau si a cladirii Presei Libere.

Statia Gara Baneasa - adiacent Drumului National Bucuresti – Ploiesti, pe espalanada din fata Garii CFR Baneasa.

Statia Aeroportul Baneasa - adiacent Drumului National Bucuresti – Ploiesti, in proximitatea aeroportului Baneasa.

Statia Tokyo - de-a lungul Drumului National Bucuresti – Ploiesti, in proximitatea Complexului Comercial Baneasa.

Statia Washington - adiacent Drumului National Bucuresti – Ploiesti, in zona intersectiei acestuia cu strazile Jandarmeriei si Bulevardul Liviu Librescu, in zona Institutului de Meteorologie, in zona de Est a podului rutier.

Statia Paris - de-a lungul Drumului National Bucuresti – Ploiesti, in nordul strazii Aleea Padina, in proximitatea Liceului Francez Anna de Noailles si a Tiriac Auto Service.

Statia Bruxelles - de-a lungul Drumului National Bucuresti-Ploiesti, la Nord de linia de centura a Capitalei, in dreptul piciorului pasajului rutier de subtraversare a caii ferate de centura inspre orasul Otopeni.

Statia Otopeni - in orasul Otopeni, de-a lungul strazii Calea Bucurestilor la intersectie cu strada 23 August.

Statia Ion I. C. Bratianu - in lungul strazii Calea Bucurestilor, intre strazile Zborului si Nicolae Grigorescu.

Statia Aeroportul Otopeni - sub parcarea aferenta Aeroportului International Henri Coanda-Otopeni.

Aceasta magistrala va permite legarea directa intre Gara de Nord si Aeroport Otopeni, fara transbordarea calatorilor prin schimbarea peroanelor si a trenurilor.

De asemenea, va putea fi asigurat accesul direct al calatorilor in intreaga retea de metrou prin statia existenta Basarab 1-2.

Amplasarea statiilor de metrou va fi realizata in punctele de maxim interes al calatorilor (Complexul Expozitional Romexpo, Complexul Comercial Baneasa, Gara Baneasa, Aeroportul International Henri Coanda – Otopeni), dar va permite si dezvoltarea economica a zonelor.

Sursa foto: Daniel Caluian/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri