Depozitul de Vinuri, membru RTC Holding isi propune pentru 2007 cresterea cifrei de afaceri pe segmentul vinurilor de import cu 100 de procente. In 2006, cel mai mare importator roman de vin imbuteliat, DDV a estimat o cifra de afacei de 1,5 milioane de euro, iar la sfarsitul lunii septembrie se afla in grafic pentru atingerea acestei sume.

Evolutia cifrei de afaceri a DDV este in concordanta cu trendul ascendent al acestui segment de piata. In ultimii doi ani, piata vinurilor de import a crescut constant cu peste 100 de procente, iar integrarea Romaniei in Uniunea Europeana va dinamiza importul.

Tarile cu traditie in producerea vinului - precum Italia sau Spania - reusesc sa produca vinuri de calitate la preturi mult mai mici decat cele ale producatorilor autohtoni. Sper ca guvernul Romaniei sa inteleaga competitia ca pe un catalizator al progresului, al calitatii si al performantei cu un beneficiu direct pentru consumatorul final al vinului. Din punctul meu de vedere, viticultorii romani nu trebuie protejati prin taxe vamale astronomice, ci, eventual, prin credite nerambursabile si know-how prin care vor putea micsora costurile de productie si vor creste calitatea, considera Alex Petroae, administratorul Depozitului de Vinuri.

Cel mai vandut brand de vinuri al DDV este Piccini, unul dintre cei mai mari producatori italieni cu distributie in peste 50 de tari. Piccini reprezinta aproximativ 15 procente din volumul vanzarilor DDV in 2006, iar pentru 2007 cifra va creste la 20 de procente.

Piccini are o istorie de aproape 200 de ani si podgorii in inima regiunii Chianti, in Toscana. Soiul de struguri care creste pe aceste tinuturi deluroase se numeste Sangiovese, iar 2 procente din componenta strugurilor folositi pentru vinuri sunt stafiditi.

Martina Picinni, managerul companiei italiene intentioneaza ca: In urmatorii ani, dupa integrarea Romaniei in UE, Piccini doreste sa devina cel mai important furnizor de vinuri italiene de pe piata romaneasca, piata cu potential in ceea ce priveste vinul italian.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri