O treime din firmele participante la targul de cariera Jobfest sunt din domeniul recrutarii de resurse umane si de outsourcing, restul fiind companii de telefonie, banci sau firme producatoare de masini, care au ales sa-si recruteze viitorii angajati prin intermediul targului.

La targul de cariera Jobfest, organizat de fundatia Centrul de Resurse pentru Societatea Civila, participa peste 40 de firme care pun la dipozitia celor interesati peste 10.000 de locuri de munca.

Cele mai multe dintre firmele participante sunt din domeniul resurselor umane, fie ca sunt de recrutare, fie de outsourcing (extrernalizare de servicii), anunta NewsIn. Potrivit directorului de relatii publice al fundatiei organizatoare, Bogdan Gavrila, targurile de joburi sunt o oportunitate pentru firmele de recrutare pentru a-si completa bazele de date cu candidati pentru solicitarile pe care le au.

Pe langa firmele cunoscute din domeniul resurselor umane, la targ au venit si altele nou intrate pe piata, care vor sa se dezvolte. Job Avantaj a intrat pe piata romanesca de sase luni rsi ecruteaza atat debutanti cat si specialisti in diverse domenii sau manageri. Firma are si o pagina de internet unde persoanele in cautarea unui loc de munca pot gasi ofertele a peste o mie de angajatori. Cea mai importanta realizare a firmei de pana acum a fost ca in septembrie au gasit specialistul vinificator pentru Murfatlar.

Palmer Consult recruteaza romani care vor sa plece la munca sau la studii in strainatate, prin programe de tip "work and travel" (muncesti si calatoresti) si au-pair (tinerii sunt cazati la o familie din strainatate, unde au grija de copii sau fac menajul in casa in schimbul cazarii si al mesei). Potrivit managerului general, Suzanne Nuridsany, firma nu face decat sa intermedieze legatura dintre angajatorul strain si romanii care vor sa plece in anumite domenii de activitate. Cele mai multe locuri de munca sunt pentru lucratori in hoteluri, cazinouri si restaurante, fast-food-uri sau in constructii, in Statele Unite, iar costurile plecarii se ridica la 2000-3000 de euro, cu biletul de avion inclus. Vizele de sedere in scop de munca sunt pentru maximum un an si jumatate, cu posibilitate de prelungire. Reprezentantul firmei a spus ca, in general, cei care se angajeaza in Statele Unite pot castiga intre 14.000 de dolari pe an, pe posturi de entry-level, sumele majorandu-se substantial in functie de postul ocupat.

Targul Jobfest a ajuns anul acesta la cea de-a doua editie, iar organizatorii se asteapta la 7000 de participanti. Targul va fi deschis pana vineri, inclusiv.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri