Grupul olandez Spar, retea de magazine de bunuri de larg consum, a investit 3,15 milioane de euro in cel de-al patrulea magazin al retelei din Romania, care va fi inaugurat marti, la Odorheiul Secuiesc, informeaza NewsIn.

Supermarket-ul are o suprafata totala de 1.728 metri patrati, din care 1.450 metri patrati alocati salii de vanzare. Clientii vor putea alege dintre cele 7.402 de articole pe care supermarketul le va gazdui, oferta de produse proaspete reprezentand 30% din intreaga sortimentatie. Pentru magazinul de la Odorheiu Secuiesc, Spar lucreaza cu 404 de furnizori, iar numarul angajatilor este de 70.

Compania Spar a intrat pe piata din Romania in 2005. Pana in prezent, Spar a deschis trei supermarket-uri: la Arad, in luna august, la Resita si la Deva in luna octombrie. in perioada noiembrie-decembrie 2006, retailer-ul urmeaza sa deschida alte patru magazine in zona centrala si de vest a tarii: primul hipermarket la Targu Mures si cele trei magazine din lantul Diskont din Alba Iulia, preluat de Spar in august.

Pentru 2007, planul de extindere al companiei prevede deschiderea a peste 20 de centre comerciale, avand deja 11 proiecte definitivate, dintre care cinci hipermarket-uri si supermarket-uri in Bucuresti. Obiectivul de dezvoltare a companiei pe termen mediu este deschiderea de magazine in 55 demagazine incepand cu anul 2006. Din perspectiva strategiei pe termen lung, Spar isi propune sa deschida magazine in toate orasele importante ale tarii, ajungand la un total de 250 de locatii la nivel de Romania.

Grupul Spar a fost fondat in anul 1932 in Olanda si are in prezent, la nivel mondial, peste 15.000 de magazine pe patru continente in 34 de tari si o cifra de afaceri de 27,9 miliarde de euro in 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri