UPS Romania a deschis un nou centru operational in Timisoara, incheind astfel inca o etapa a procesului de extindere in Romania, proces impulsionat de apropiata integrare europeana. Planurile strategice ale UPS Romania prevad dezvoltarea retelei centrelor operationale, precum si cresterea numarului de centre pentru clienti.

Deschiderea centrului din Timisoara, situat chiar in incinta Aeroportului, va conduce la o imbunatatire semnificativa a performantelor operationale pentru expedierile din si catre Vestul Romaniei, contribuind in mare masura la oferirea catre clientii UPS din aceasta zona a tarii a unui serviciu de inalta calitate, a aratat Iulia Nartea, Director Executiv UPS in Romania.

Locatia functioneaza ca centru operational, similar cu cel din Bucuresti-Baneasa, aici realizandu-se majoritatea operatiunilor pentru volumul din zona de vest a tarii, care pleaca din Timisoara sau se descarca in Timisoara, a completat Iulia Nartea.

Incepand cu septembrie 2005, serviciul pe relatia Romania este deservit de un avion de tip Fokker 27, cu o capacitate de incarcare de pana la 6 tone. Acest avion opereaza atat pe Aeroportul Bucuresti-Baneasa, cat si pe Aeroportul din Timisoara, fiind la ora actuala avionul cu cea mai mare capacitate de incarcare expeditii de curierat din zona de vest a tarii. Avionul efectueaza escale la Timisoara, pentru a prelua volumul de export din acea zona a tarii, respectiv pentru a descarca volumul de import pentru zona de Vest, inainte de a ajunge in Bucuresti.

Pe langa noul centru operational din Timisoara, UPS Romania are inca patru centre pentru clienti: doua in Bucuresti, unul in Constanta si inca unul in Timisoara, prin care sunt oferite servicii la standardele internationale UPS.

Cel mai important centru de tranzit UPS din Europa se afla in Koln Germania. Urmare a investitiilor finalizate la inceputul acestui an, capacitatea de sortare din acest centru a ajuns la 110,000 de pachete pe ora sau, altfel spus, la peste 30 de pachete in fiecare secunda.

UPS, reprezentata in Romania de Trans Courier Service, agent autorizat al companiei americane, a inregistrat in primul semestru al anului 2006 o crestere de aproape 25% fata de cifra de afaceri inregistrata in aceeasi perioada a anului precedent, potrivit datelor comunicate de companie.

Trans Courier Service a obtinut in ultimii patru ani cea mai buna performanta intre oficiile UPS din Europa de Est, estimand pentru semestrul II al anului 2006 o crestere cu 20% a cifrei de afaceri comparativ cu cea obtinuta in prima jumatate a anului.

Profitul net obtinut de catre UPS in primul semestru al anului 2006 a fost mai mare cu aproximativ 30% fata de profitul net din primul semestru al anului 2005.

Reprezentantii companiei UPS in Romania estimeaza pentru sfarsitul anului o crestere a volumului de servicii derulat, avand in vedere ca lunile noiembrie si decembrie sunt perioade de varf ale cererilor din partea clientilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri