Primaria Gura Humorului va semna un contract de concesiune pentru 20 de hectare de teren cu concernul suedez IKEA, in vederea unei noi investitii a producatorului de mobila, in judetul Suceava.
Concernului suedez va construi o fabrica de mobila, valoarea totala a investitiei fiind de 45 milioane de euro. Lucrarile vor incepe in primavara anului 2007 si vor fi finalizate in toamna. Primarul orasului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a precizat ca noua investitie va insemna 500 de locuri de munca directe si alte 300 indirecte, informeaza NewsIn.

Board-ul IKEA a aprobat investitia de la Gura Humorului inca de la sfirsitul lunii mai 2006, orasul fiind selectat dupa analiza mai multor locatii din tara. Din cele 28 de hectare, cit va avea noua unitate de productie, 8 sint achizitionate de la proprietari particulari, iar 20 vor fi puse la dispozitie de municipalitate. in prima faza, IKEA va investi 35 de milioane de euro, iar in cea de-a doua etapa, alte 10 milioane. Termenul de receptie al fabricii este 1 septembrie 2007.

Lider mondial in productia de mobilier, producatorul suedez este prezent in judetul Suceava inca din 1999 prin Swedwood Siret, fabrica suceveana de mobilier din lemn de rasinoase fiind una din cele 32 detinute de gigantului suedez. Majoritatea celorlalte unitati de productie este localizata in Europa centrala si de est. Investitia de la Siret a grupului Ikea a fost de peste zece milioane de dolari. Deocamdata, singurul magazin din Romania care pune in vanzare mobila produsa de IKEA este in Bucuresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri