Afacerile furnizorilor de artificii si efecte pirotehnice vor creste cu 300-400% in perioada sarbatorilor de iarna, pe fondul deciziei autoritatilor de a interzice populatiei folosirea obiectelor cu continut explozibil mai mare de trei grame, potrivit firmele de profil.

Interdictia aplicata de autoritati persoanelor fizice va ingreuna achizitionarea de obiecte pirotehnice la bucata, iar organizatorii petrecerilor de anul nou vor fi obligati sa apeleze la firmele specializate, care furnizeaza servicii complete de efecte pirotehnice si nu obiecte pur si simplu, artificii, petarde si asa mai departe.

"Afacerile cu artificii, pocnitori, efecte pirotehnice si obiecte zburatoare luminoase cresc, de regula, in perioada sarbatorilor de iarna, insa anul acesta, cresterea va fi mai mare decat in alti ani, datorita faptului ca noile reglementari adoptate de autoritati restrictioneaza comercializarea si folosirea de catre persoanele fizice a obiectelor pirotehnice. Estimez ca afacerile noastre, in luna decembrie, vor inregistra o crestere cu 300%-400% fata de restul lunilor anului, cifra de afaceri urmand sa se situeze undeva in jurul cifrei de 500 milioane lei", a declarat, pentru NewsIn, Maria Lupulescu, managerul firmei DML Marketing, companie specializata in organizarea de evenimente festive, publice si private.

Preturile practicate pe piata merg de la circa 150 de euro pentru un spectacol minimal de artificii, de mici dimensiuni si la joasa inaltime, tariful mediu situandu-se undeva la 300 de euro. "Este insa dificil de stabilit un tabel fix al preturilor, intrucat acestea depind, de la client la client, de dimensiunile si amploarea spectacolului dorit, de cantitatea si complexitatea materialelor utilizate, ca si de valoarea manoperei, care depinde, la randul ei, de numarul si de gradul de calificare al profesionistilor care lucreaza pentru realizarea de astfel de spectacole", a mai spus Maria Lupulescu.

"Cel mai scump spectacol pirotehnic pe care firma noastra l-a organizat vreodata a costat circa 5.000 de euro, fiind vorba de un spectacol public complex, cu jocuri de artificii si obiecte zburatoare luminoase pe o suprafata extinsa si la inaltime mare", a adaugat Lupulescu.

Una din marile probleme cu care se confrunta firmele pirotehnice, la sfarsit de an, cand cererea este imensa, este lipsa personalului specializat. "Pirotehnistii profesionisti sunt extrem de putini si, tocmai de aceea, pretul manoperei creste, marind pretul intregului produs. Este o mare batalie pe piata, intre companii, pentru atragerea de pirotehnisti de calitate si cu experienta", a mai spus Maria Lupulescu.

Pe 28 noiembrie 2006, a intrat in vigoare Legea 406/2006, pentru completarea si modificarea Legii 126/1995, privind regimul materiilor explozive. Noul act restrictioneaza comercializarea si folosirea de catre persoanele fizice a obiectelor pirotehnice din clasele II - IV, T1 si T2, precum si a unor produse pirotehnice din clasa I.

Totodata, interzice persoanelor fizice confectionarea, detinerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice alta operatiune cu obiecte artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice din clasele II - IV, T1, T2, precum si a artificiilor din categoria obiecte zburatoare luminoase si a pocnitorilor din clasa I.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri