Actionarii societatii Conect Business Park discuta achizitionarea societatii comerciale Pavcrib Clabucet Sosire, firma care detine in patrimoniu complexul Clabucet Sosire din Predeal si care apartine familiei lui Theodor Stolojan
Adunarea generala extraordinara a actionarilor societatii Conect Business Park, convocata pentru 15 februarie 2007, va lua in discutie aprobarea incheierii unui contract de vanzare-cumparare de parti sociale, reprezentand 100% din capitalul social al societatii Pavcrib Clabucet Sosire SRL. Reprezentantii Conect Business Park nu au putut fi contactati pentru detalii.

Societatea Pavcrib Clabucet Sosire detine, in patrimoniu, complexul hotelier Clabucet Sosire din Predeal, cu o suprafata construita de 4.800 de metri patrati, situat la baza partiei de schi din Predeal. Complexul este format din hotelul Premier, care are 12 camere, patru apartamente si un restaurant cu o capacitate de 40 de locuri si o cabana de 20 de camere, doua apartamente si un restaurant de 120 de locuri. Societatea a consemnat, anul trecut, o cifra de afaceri de 1,6 milioane lei si un profit net de circa 68.000 lei.

Complexul hotelier Clabucet Sosire din Predeal este controlat de familia fostului consilier prezidential Theodor Stolojan si a fost scos la vinzare anul trecut, pretul cerut de catre proprietari fiind de 11,4 milioane de euro. Potrivit proprietarilor complexului, pretul a fost stabilit in urma unei evaluari realizate de Corpul Expertilor Tehnici din Romania, filiala Brasov.

Ansamblul se afla in patrimoniul firmei Pavcrib Clabucet Sosire SRL, iar potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului, copiii lui Theodor Stolojan, Vlad Stolojan si Ada Palea, detin fiecare o participatie de 45% la Pavcrib. Vasile Paval, fost administrator al complexului, controleaza restul partilor sociale, reprezentind 10% din capital.

Actionarii societatii Conect Business Park vor mai lua in discutie, in adunarea generala extraordinara a actionarilor din 15 februarie 2007, contractarea unui imprumut in regim de credit, in valoare de pana la 15 milioane euro, de la o banca sau de la un fond de investitii, imprumut care ar urma sa fie garantat cu active ale societatii. in septembrie 2006, actionarii Conect Business Park au mai aprobat contractarea unui imprumut, in valoare de maxim 9,8 milioane euro, de la HVB Bank.

Conect Business Park are ca obiect de activitate productia de aparate pentru distributia si comanda electricitatii, precum si afacerile imobiliare. Compania detine imobilul de birouri omonim, situat in nordul Bucurestiului, care ocupa o suprafata de 12.500 mp. Conect Business Park a inregistrat, dupa primele noua luni din 2006, un profit net de 264.361 lei, dupa ce, in perioada similara a anului 2005, avusese pierderi de 472.491 lei, potrivit datelor citate de NewsIn.

Cifra de afaceri a companiei, dupa primele trei trimestre din 2006, a fost de 5,34 milioane lei, fata de 2,54 milioane lei, in primele noua luni din 2005. Conect Business Park este listata pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si detine un capital social de 16,21 milioane lei. Potrivit Rasdaq, actionarii societatii sunt Tina Pack Co SRL (96,98%) si alti actionari (3,02%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri