A&D Pharma Holdings NV se asteapta ca firma romaneasca Mediplus sa inregistreze in 2006 o cifra de afaceri neconsolidata de 286 milioane euro, in crestere cu 36% fata de anul anterior, iar pentru Sensiblu estimeaza o afaceri neconsolidate de 90 milioane euro, cu 43% mai mare fata de anul 2005.

Astfel, potrivit raportului preliminar al companiei rezultatele consolidate ale diviziei de distributie Mediplus Exim si ale lantului farmaceutic Sensiblu au urcat in anul 2006 la 376 milioane euro. "Aceste cifre de afaceri neconsolidate ale celor doua divizii includ vanzarile in cadrul companiei de la Mediplus catre Sensiblu", potrivit reprezentantilor companiei, citati de NewsIn. Potrivit site-ului financiar Hemscott, estimarea holdingului olandez asupra cifrei de afaceri consolidate pentru afacerea din Romania este de 329 milioane euro, in crestere cu 33% fata de anul 2005.

Cota de piata a Mediplus a crescut in cursul anului 2006 pana la 23,5% la finele anului, potrivit datelor Cegedim. Cota de piata a Mediplus in domeniul distributiei de produse farmaceutice, inclusiv a vanzarilor catre spitale, a crescut de la 16,2% in decembrie 2005 la 18,9% in decembrie 2006, conform Cegedim. Datele companiei arata ca lantul farmaceutic Sensiblu are deschise, la ora actuala, 206 unitati in 51 de localitati, 31 fiind achizitionate sau nou deschise in cursul anului trecut.

"Suntem increzatori in faptul ca trendul general favorabil al pietei se va mentine in 2007, odata cu integrarea Romaniei in Uniunea Europeana si cu reforma sectorului de sanatate. Se preconizeaza ca PIB-ul Romaniei a crescut in 2006 cu 7%, fiind una dintre cele mai mari rate de crestere din Europa", a declarat A&D Pharma, Dragos Dinu. Vanzarile grupului au crescut cu o rata anuala compusa (CAGR) de 61% intre 2003 si 2005.

A&D Pharma, care detine in Romania distribuitorul farmaceutic Mediplus si cea mai mare retea de farmacii romaneasca Sensiblu, s-a listat la pe Bursa de Valori din Londra pe 25 octombrie printr-o oferta publica initiala, in cadrul careia a vandut 30% din actiuni investitorilor pentru 120 de milioane euro. Consiliul director al grupului farmaceutic olandez A&D Pharma va lua in calcul si posibilitatea ca de anul viitor aceasta companie sa fie listata la Bursa de Valori din Bucuresti, declara in luna noiembrie a anului trecut, Dinu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri