Actionarii producatorului de dulciuri Kandia Excelent vor analiza, pe 29 martie, propunerea conducerii companiei de a achizitiona marci ale Kraft Foods, contractarea unui credit in valoare de 10 milioane euro si modificarea statutului companiei, informeaza NewsIn. La adunarea generala pot participa toti care detin titluri emise de societate la data de 23 martie.

Achizitionarea marcilor si echipamentelor Kraft, in valoare de maxim 10 milioane euro, va fi incheiata dupa ce Consiliul Concurentei va autoriza o astfel de tranzactie. Pentru finantarea acesti achizitii, Consiliul de Administratie doreste contractarea unui credit in valoare maxima de 10 milioane euro, pentru care va garanta cu activele companiei.

Statutul companiei urmeaza sa fie modificat conform noii legi a companiilor, se precizeaza in comunicat. Una din principalele modificari consta in mandatarea Consiliului de Administratie sa majoreze capitalul companiei cu maximum 50% in decursul unui an fara a avea nevoie de aprobarea actionarilor, la momentul deciziei.

Actionarii Kandia au aprobat, in luna octombrie, contractarea unui credit de 4 milioane euro (14 milioane lei) pentru investitii si a unui credit de 6 milioane euro (21 milioane lei) pentru finantarea activitatii curente.

Kandia are un capital social de 12,036 milioane lei. in aprilie 2004, actionarii companiei Excelent au decis fuziunea cu firma Kandia din Timisoara. Actionarul majoritar al companiei este Axis Investments Ltd, care controleaza 83,96% din capitalul social al companiei. Actiunile emise de societate se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti din data de 8 septembrie 1998.

Compania Kandia Excelent a agreat preluarea afacerii cu produsele zaharoare Silvana si Sugus de la compania Kraft Foods Romania. Prin acordul incheiat la data de 1 decembrie, compania Kraft Foods Romania va asigura servicii de productie si alte servicii de suport catre Kandia Excelent pe toata perioada tranzitiei

Producatorul de dulciuri Kandia Excelent a afisat, in 2006, un profit net de 26,63 milioane lei, de peste patru ori mai mare decat profitul dupa impozitare de 6,1 milioane lei realizat in 2005. Cifra de afacei a companiei a scazut cu 1,8%, de la 124,67 milioane lei in 2005, pana la 1222,48 milioane lei anul trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri