Consiliul Concurentei a autorizat concentrarea economica realizata pe plan international de catre Celanese Corporation prin dobandirea controlului unic direct asupra activelor de producere a acetatului de celuloza ale Acetate Products Limited, potrivit unui comunicat de presa remis NewsIn.

Autoritatea de concurenta a analizat concentrarea economica cu un mediu concurential normal, deoarece prezenta serioase indoieli din acest punct de vedere. Consiliul Concurentei a constatat ca aceasta operatiune nu are ca efect inlaturarea sau denaturarea concurentei pe piata comercializarii acetatului de celuloza sub forma de calti pe intreg teritoriul Romaniei.

Operatiunea de concentare s-a realizat in data de 28 august 2006, in baza contractului de vanzare-cumparare de active, incheiat intre achizitor si Corsadi BV, care detinea controlul Acetate Products Limited Anglia.

In baza acestui contract, Celanese Corporation SUA a achizitionat de la Acetate Products Limited Anglia afacerea si activele de producere, distribuire si vanzare a fibrelor de acetat de celuloza sub forma de flocon, a fibrelor de acetat de celuloza sub forma de calti si a acetatului film (pelicula), inclusiv terenul detinut in proprietate si inchiriat, echipamentul, inventarul, contractele, fondul de comert si drepturile de proprietate intelectuala.

Celanese Corporation SUA si filialele sale, precum si Acetate Products Limited Anglia sunt active in industria producatoare de fibre artificiale din acetat de celuloza, sub forma de flocon si sub forma de calti, si sunt furnizori globali ai acestor produse.

In Romania, ambele societati implicate in operatiunea de concentrare economica realizeaza cifra de afaceri, prin vanzari directe ale produselor fabricate catre clientii lor, care sunt producatorii de tigari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri