Grupul olandez Lugera & Makler, care activeaza in domeniul selectiei si plasarii de personal, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 7,5 milioane de euro, in crestere cu 56,2% fata de 2005. In acelasi timp, profitul a inregistrat o majorare de 29%, ajungand la 200.000 de euro.
Pentru 2007, compania estimeaza o cifra de afaceri de 12 milioane euro, in crestere cu 60% fata de anul precedent, iar cota de piata a Lugera & Makler va creste, in acest an, la aproximativ 25-30%.

Potrivit reprezentantilor Lugera&Makler, vanzarile au fost influentate de cererea crescuta de servicii de resurse umane, iar tendinta ascendenta s-a mentinut si datorita diversificarii gamei de servicii (oferirea de servicii de payroll, leasing de personal, consultanta, training, outsourcing). In prezent, Lugera & Makler ofera servicii integrate de resurse umane.

Numarul mare de companii multinationale care au intrat in ultimii ani pe piata din Romania a determinat, de asemenea, un flux ascendent al pietei serviciilor de recrutare in general, a declarat pentru Wall-Street Cristina Savuica, country manager al Lugera&Makler.

Distributia veniturilor pe segmente a fost reprezentata in proportie de 30% de recrutare si selectie de personal, 60% - leasing de personal si 10% - payroll. In prezent compania are un numar de 125 de angajati, dublu fata de numarul angajatilor din 2006. Compania are in acest moment birouri regionale la Timisoara, Brasov, Ploiesti, Arad, un JobShop la Bucuresti si intentioneaza sa mai deschida doua branch-uri in acest an, la Oradea si Iasi.

In opinia Cristinei Savuica, in domeniul resurselor umane, competita este mai mare in comparatie cu 2006, atat in randul agentiilor de HR, cat si in cazul angajatorilor in special pentru ocuparea pozitiilor de middle si top-management. Pentru pozitiile de entry-level, exista mai multe oportunitati, datorita jucatorilor noi de pe piata.

Preconizam ca taxele percepute pentru recrutare si payroll in 2007 vor inregistra cresteri, datorita, in principal, provocarii si competitiei in gasirea candidatilor potriviti, dar si datorita inflatiei fortei de munca pe piata, apreciaza Cristina Savuica.

Anul trecut a luat fiinta componenta de business Lugera & Makler Payroll, intrucat compania calcula deja salariile pentru angajatii proprii aflati in leasing printr-o firma externa si oficialii Lugera au considerat ca ar fi mai eficient sa aiba propria firma de payroll. De asemenea, oferim payroll si ca serviciu de sine statator, iar numarul clientilor este in continua crestere, a completat Cristina Savuica.

Grupul Lugera & Makler a intrat pe piata romaneasca in 2001 si este unul din liderii pietei locale de selectie si plasare de personal. Grupul olandez mai este prezent, in zona Europei Centrale si de Est, in Cehia, Slovacia, Polonia, Armenia, dar si in Olanda.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri