Compania austriaca „Delta“ va investi 300 milioane de euro intr-un proiect care cuprinde un parc industrial, un mall, mai multe centre comerciale si un hotel, care va fi realizat in partea de nord a municipiului Arad. Potrivit declaratiilor facute de primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, aceasta investitie este cea mai mare in oras, dupa 1990, iar termenul de finalizare este prevazut pentru anul 2009.

„«Nord Gate Park» va fi unul dintre cele mai ambitioase proiecte care va genera o dezvoltare economica aparte in aceasta zona a orasului, incepand de la realizarea infrastructurii si terminand cu constructia unui centru comercial de tip «mall». Investitorii au apreciat orasul, puterea de cumparare dar si dezvoltarea economica din ultimii doi ani“, a afirmat Falca, citat de NewsIn.

De asemenea, Knut Drugowitsch, vicepresedintele grupului austriac „Delta“, a declarat ca lucrarile de constructie vor demara in toamna acestui an. „Pe centura de Nord a orasului va fi amenajat, in parteneriat cu Primaria municipiului un drum cu patru benzi de circulatie. De o parte si de alta a acestuia vom construi un shopping mall, o statie de combustibil, un fast food si un hotel clasa bussines, pe o suprafata de 52 hectare. De asemenea, vor mai fi ridicate cladiri pentru birouri, un parc logistic, ateliere si reprezentante auto. Aici vor exista aproximativ 3.000 de locuri de munca“, a declarat Knut Drugowitsch.

Reprezentantii grupului austriac au mai precizat ca au efectuat un studiu de piata, din care au reiesit ca Aradul are o putere de cumparare care se este cu 15 la suta peste media pe tara, ceea ce genereaza un cadru economic foarte bun pentru un asemenea proiect. „Zona de Nord a municipiului este considerata ideala pentru o zona comerciala dar si pentru un centru comercial de tip «mall». Plecand de la aceasta premisa am hotarat ca mall-ul sa fie construit pe o suprafata de 52.000 de metri patrati pentru a oferi atractivitate si pentru a actiona ca un magnet in atragerea de noi investitori in parcul logistic, care va fi situat in apropiere“, a mentionat Drugowitsch.

Investitorii austrieci au estimat ca exista 460.000 de potentiali clienti, care reprezinta populatia judetului Arad. Totodata, Cei de la „Delta“ au estimat ca investitia lor va genera o cifra de afaceri de 100 de milioane de euro pe an.

Compania austriaca „Delta“ este prezenta in Romania de peste 12 ani, timp in care a realizat primele constructii ale magazinelor de tip cash&carry, iar in prezent dezvolta mai multe proiecte in Bucuresti si in Craiova.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri