Conducerea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a aprobat un imprumut de 50 milioane euro (163,5 milioane lei), pentru cofinantarea impreuna cu alte banci a programului de modernizare a infrastructurii Postei Romane
Proiectul, in valoare totala de 60 milioane euro (196 milioane lei), include construirea si punerea in functiune a primului centru automat de sortare din Bucuresti si modernizarea celui deja existent din Cluj Napoca. BERD va finanta peste 80% din costul total al proiectului prin care Posta va putea sa proceseze un numar crescut de articole de corespondenta si colete, in timp ce timpul de manipulare si calitatea serviciilor se vor imbunatatii semnificativ. Decizia conducerii BERD a fost luata pe 3 aprilie.

"Posta Romana se afla la inceputul unui proces major de restructurare in care imbunatatirea calitatii serviciilor postale joaca un rol central avand in vedere recenta aderare a Romaniei la Uniunea Europeana. Prin finantarea instalatiilor de sortare automata, proiectul va imbunatatii standardele conduitei de afaceri, reducand timpul de livrare, atat pentru intrarile, cat si pentru iesirile corespondentei postale", se arata intr-un comunicat al BERD, citat de NewsIn.

Potrivit informatiilor afisate pe site-ul institutiei, dezvoltarea propusa necesita o analiza de mediu si un audit colectiv de mediu, de sanatate si siguranta pentru Posta Romana. Investigatiile de mediu sunt in derulare, dar rezultatele preliminare sugereaza ca riscul de mediu asociat cu proiectul propus va fi nesemnificativ. Consultantii pentru achizitii si restructurare vor ajuta la imbunatatirea conducerii companiei si la cresterea eficientei acesteia.

Posta Romana a fost infiintata in iunie 1991, ca urmare a separarii serviciilor postale de cele de telecomunicatii din Societatea de Posta, Telegraf si Telefon. in 1998, Posta Romana a fost incorporata si transformata in Companie Nationala. Posta Romana este singurul operator autorizat sa furnizeze serviciul postal universal in Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri