Firma Musat & Asociatii a intermediat vanzarea pachetului majoritar de actiuni ale Electrica Muntenia Sud catre Enel, tranzactiia fiind estimata a treia ca valoare dupa vanzarea unor participatii detinute de statul roman la BCR si Petrom
"Am avut nenumarate sedinte de brainstorming cu reprezentantii investitorului. Am analizat toate detaliile tranzactiei pentru a asigura protectia drepturilor Enel, fara a pierde insa din vedere mentinerea competivitatii ofertei tehnice, tinand cont atat de faptul ca aceasta avea un procentaj insemnat in totalul punctajului, cat si de numarul mare de ofertanti", a precizat coordonatorul firmei de avocatura Musat & Asociatii, Gheorghe Musat.

Contractul de privatizare a Electrica Muntenia Sud, prin care Enel preia participatia majoritara a companiei, a fost semnat, ieri, la Palatul Victoria, in cadrul unei ceremonii la care au participat presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, si directorul executiv al Enel Romania, Matteo Codazzi.

Enel va cumpara direct de la Electrica 50% din actiuni, urmand sa efectueze o majorare de capital in urma careia va detine 67,5% din companie. intre data semnarii contractului si transferul dreptului de proprietate catre Enel, Electrica Muntenia Sud va avea o administrare interimara. Ulterior transferului de proprietate va fi aplicat un mecanism de ajustare a pretului de vanzare, care va reflecta diferenta dintre valoarea activului net al Electrica Muntenia Sud prevazuta in situatiile financiare la o data convenita conform contractului de privatizare si valoarea activelor de la data de 31 decembrie 2004.

In cazul in care Fondul Proprietatea isi exercita dreptul de preferinta si subscrie actiuni pentru mentinerea cotei de participatie la capitalul social al Electrica Muntenia Sud, cumparatorul are dreptul de a subscrie un numar suplimentar de actiuni pentru a-si mentine o cota de participatie la capitalul social de maxim 67,5%.

“Negocierile au fost lungi si deloc usoare, insa am cautat de fiecare data solutia optima pentru ambele parti. Grila de punctaj a fost foarte stricta, iar rundele de discutii purtate cu negociatorii statului au evidentiat si clarificat toate aspectele importante pentru buna derulare a tranzactiei”, a mai spus Gheorghe Musat.

Contractul ar fi trebuit semnat joi, 7 iunie, insa AVAS a anuntat, cu o ora inaintea ceremoniei, ca aceasta nu va mai avea loc, intrucat actul normativ nu fusese publicat in Monitorul Oficial.

Presedintele Enel, Fulvio Conti, a venit, joi, in Romania, pentru a semna contractul de privatizare, insa a parasit Romania in jurul pranzului, dupa ce autoritatile romane au anuntat amanarea ceremoniei de semnare.

Potrivit unei hotarari de guvern, contractul de privatizare a Electrica Muntenia Sud cu Enel trebuia sa fie semnat pana la 17 iulie 2007 si prevedea ajustarea pretului de vanzare de 820 milioane euro.

Grupul italian Enel a fost desemnat, in vara anului trecut, castigator al procesului de privatizare a celei mai mari filiale a companiei Electrica, dupa ce a oferit 820,099 milioane de euro pentru preluarea a 67,5% din actiuni.

Grupul italian ENEL detine in Romania si controlul asupra distributiilor de electricitate Electrica Dobrogea si Electrica Banat.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri