Compania farmaceutica indiana Ranbaxy investeste pana la 25-30 milioane euro pentru dezvoltare pe piata romaneasca prin intermediul companiei romanesti Terapia Ranbaxy, potrivit unui articol publicat luni de pagina de internet a cotidianului indian Financial Express.

Compania farmaceutica Ranbaxy a achizitionat anul trecut o detinere de 96% la compania Terapia, pentru suma de 324 milioane dolari.

Compania poarta negocieri cu mai multe banci pentru finantarea planurilor de dezvoltare si va investi majoritatea fondurilor pentru extinderea fabricilor de productie, ca sa majoreze capacitatea de productie. Extinderea este destinata lansarii a aproximativ 50-60 de produse noi in viitor. Terapia are doua fabrici de productie, unde se prelucreaza 157 de medicamente destinate tratarii afectiunilor inimii si sistemului nervos central.

In primul trimestru din 2007, in Romania, Ranbaxy a inregistrat vanzari de 37 milioane dolari, care corespund unei cresteri cu 50%. Cu o cota de piata de 5%, Terapia Ranbaxy detine locul al saselea in piata, sustine Financial Express, citat de NewsIn.

Un purtator de cuvant al companiei a declarat pentru Financial Express ca "Terapia Ranbaxy va fi un centru strategic pentru operatiunile grupului Ranbaxy din Uniunea Europeana si din Comunitatea Statelor Independente si consideram ca exista posibilitati semnificative de dezvoltare in viitor".

"Extinderea vizeaza dezvoltarea infrastructurii romanesti, pentru marirea numarului de produse, pentru eficientizarea costurilor, pentru cercetare si dezvoltare, pentru cresterea cumparaturilor efectuate pe pietele internationale, ca sa scada costurile, iar Romania va fi centrul strategic pentru operatiunile din Uniunea Europeana si Comunitatea Statelor Independente", a adaugat purtatorul de cuvant al Ranbaxy.

Achizitionarea companiei Terpaia de pe piata romaneasca a fost cea mai mare tranzactie pe care a facut-o pana acum firma Ranbaxy. Dupa intrarea in Uniunea Europeana, Romania a devenit a treia piata din lume a companiei Ranbaxy, scrie Financia Express.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri