Distribuitorul si importatorul de incaltaminte, Elmec a inregistrat in primul semstru, in Romania si Bulgaria o cifra de afaceri de 20,4 milioane euro, in crestere cu 63% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit raportului financiar al grupului.
"Activitatea si profitabilitatea filialelor din Romania si Bulgaria au crescut substantial in aceasta perioada. Cele doua au raportat in primele sase luni o cifra de afaceri de 20,4 milioane euro, comparativ cu 12,5 milioane euro, anul precedent", se arata in raportul financiar Elmec.

Elmec Romania SRL a avut anul trecut o cifra de afaceri de 89,2 milioane lei (25,3 milioane euro), in crestere cu aproape 60% fata de anul 2005, cand a avut afaceri de 55,9 milioane lei (15,4 milioane euro). Compania a avut in 2006 un profit brut de peste 5 milioane lei, semnificativ mai mare decat in 2005, cand Elmec a afisat un profit de 63.000 lei. Compania a avut anul precedent peste 450 salariati.

Elmec Romania este distribuitor oficial de articole si echipament sportiv Nike, precum si importatorul oficial pe piata romaneasca al brandului TechnoGym.

La nivel mondial, compania Elmec a reusit sa-si mentina in primul semestru aceasi cifra de afaceri de 90 milioane de euro, inregistrata si anul trecut in aceasta perioada, precum si un profit calculat dupa plata impozitelor de 2,5 milioane euro.

Primul semestru al anului 2007 a marcat sfarsitul perioadei de tranzitie si restructurare a grupului Elmec, dupa finalizarea distribuirii produselor Nike in Grecia si Cipru in iunie 2006 care aducea aproximativ 20 milioane euro anual cifrei de afaceri aferenta grupului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri