“Unul dintre beneficiile majore ale modernizarii fabricii de bere din Timisoara va fi reducerea consumului de resurse (apa, energie etc.), in concordanta cu strategia de dezvoltare durabila a Ursus Breweries”, a declarat directorul fabricii de bere din Timisoara, Dragos Hopulele.

Proiectul de investitie are ca scop cresterea capacitatii totale in toate sectiile fabricii, incluzand o noua sectie de fierbere, tancuri de fermentare, filtrare si stocare, precum si un nou depozit pentru produsul finit. Costul total include, de asemenea, modernizarea infrastructurii din incinta fabricii de bere, precum si o statie de tratare a apelor uzate,se mentioneaza in comunicat.

„Desi Ursus Breweries a finalizat in 2006 o investitie de 50 de milioane euro in extinderea fabricii de bere din Buzau, am hotarat sa continuam sa investim in capacitatile noastre de productie, pentru a ne asigura ca avem capacitatea necesara pentru a face fata cererii de pe piata”, a declarat presedintele si directorul executiv Ursus, Breweries Dieter Schulze.

Citeste si:

O noua linie de ambalare la sticle de plastic (PET) este inclusa in aceasta investitie, datorita dublarii volumului de vanzari de bere Timisoreana in 2006, dupa lansarea ambalajului PET in luna iulie a anului trecut.

Fabrica de bere din Timisoara a fost achizitionata de SABMiller plc in 2001 si are in prezent o capacitate saptamanala de productie de 21.000 hl si peste 200 de angajati. Investitiile realizate pana in prezent de Ursus Breweries in fabrica de bere din Timisoara depasesc 16 milioane dolari.

Ursus Breweries, subsidiara a SABMiller este al doilea producator de bere din Romania, cu o cota de piata de 24 %, potrivit MEMRB. Compania are patru fabrici de bere, in Cluj-Napoca, Timisoara, Buzau si Brasov si peste 1.300 de angajati. Marcile Ursus Breweries sunt Peroni Nastro Azzurro, Ursus, Timisoreana, Cuicas, Stejar si Pilsner Urquell.