Reteaua de hipermarketuri Carrefour va ajunge, in 2009, la un numar total de 20 de magazine, retailerul continuandu-si expansiunea teritoriala prin planuirea deschiderii a inca 9 noi magazine, atat in Capitala, cat si in provincie, potrivit declaratiilor directorului general al companiei, Jacobo Caller.
„Expansiunea Carrefour va fi din ce in ce mai rapida si vizeaza sa aduca hipermarketurile in cat mai multe orase din Romania. In 2008-2009 vom continua strategia alerta de dezvoltare, asa cum am anuntat deja, vom mai deschide noi hipermarketuri Carrefour in: Oradea, Arad, Pitesti, Suceava, un al doilea hipermarket la Braila, un al doilea la Iasi, inca doua la Bucuresti – Vitan si Berceni - si un al doilea la Constanta”, a precizat Caller.

Astazi, Carrefour a inaugurat un nou hipermarket, la Braila, in urma unei investitii estimate la 20 de milioane de euro. Cu o suprafata de vanzare de 13.000 de metri patrati, Carrefour Braila include o galerie comerciala de 2.000 de metri patrati, un mall de 9.000 de metri patrati, un magazin de tipul do-it-yourself (bricolaj) si un magazin de electronice si electrocasnice.

Pentru Carrefour Braila au fost create 630 noi locuri de munca, iar de la infiintarea sa Carrefour Romania a facut deja peste 6.800 de angajari. La finele anului 2007, Carrefour va avea peste 7.000 de angajati.

Reprezentantii grupului francez estimeaza ca lantul de magazine va inregistra o cifra de afaceri in crestere cu 30% fata de 2006, atingand valoarea de 800 de milioane de euro, urmand ca in 2008 veniturile sa depaseasca un miliard de euro.

Preconizarile pentru anul acesta sunt facute fara a lua in considerare volumul de vanzari realizat de lantul de supermarketuri Artima, intrucat compania franceza inca mai asteapta decizia finala a Consiliului Concurentei pentru finalizarea tranzactiei.

Luna trecuta trecuta, Carrefour Romania a anuntat preluarea, contra sumei de 55 de milioane de lei, a lantului de supermarketuri Artima, care detine 21 de unitati in vestul tarii.

Cu aceasta tranzactie, Carrefour, cel mai mare retailer european, intra pe segmentul supermarket-urilor in Romania pentru a completa prezenta sa pe cel al hipermarket-urilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri