Dupa preluarea companiei Tnuva de catre Apax Partners si Mivtach Shamir Holdings Ltd, noua conducere intentioneaza sa isi continue expansiunea in Romania precum si in alte state, informeaza globes.co.il, citat de NewsIn.
Noii proprietari, Apax Partners si Mivtach Shamir Holdings Ltd nu au efectuat aceasta tranzactie pentru a transforma Tnuva intr-o companie strict israeliana, iar piata romaneasca nu este singura ce prezinta interes.

Presedintele Tnuva, ce va fi inlocuit in curand, Arik Raichman, a declarat ca "piata interna este saturata. Va creste doar cu 5%-8% pe an, si daca vrei sa intaresti compania, trebuie sa te extinzi pe plan extern. Acest lucru este clar pentru toata lumea".

Cifra de afaceri a Tnuva este de circa sase miliarde sekeli pe an (1,56 miliarde dolari), din care doar 5% este obtinuta pe plan extern - reprezentand operatiunile din Romania si exporturile catre Statele Unite ale Americii.

Tnuva a facut primul pas important pe plan extern odata cu lansarea unui amplasament de productie de lactate in Romania, cu o investitie de 55 milioane euro.

In vara anului 2007, compania a inceput sa isi vanda produsele pe piata romaneasca sub marcile Tnuva si Yoplait.

Tnuva nu intentioneaza sa isi sisteze operatiunile din Romania.

Raichman a precizat ca urmatoarele tinte sunt India precum si alte piete emergente, primii pasi fiind deja facuti in acest sens. Globes a mai anuntat ca Tnuva se afla in negocieri privind achizitia unor alte companii producatoare de lactate din Europa de est, India, precum si alte piete emergente.

"Cred ca in cinci-sapte ani, Tnuva ar trebui sa aiba operatiuni internationale in valoare de un miliard de dolari", a declarat Raichman, care a adaugat ca Tnuva intentioneaza sa devina numarul unu sau numarul doi pe piata lactatelor din statele unde se extinde. "Tnuva este momentan prezenta doar intr-un alt stat, si cred ca vom intra la fiecare doi ani pe o noua piata", a mai precizat acesta.

Compania Mivtach Shamir a anuntat intr-un comunicat remis bursei din Tel Aviv ca achizitia a 76,7% din Tnuva a fost finalizata luni, la un pret ce evalueaza intreaga firma la 989,1 milioane dolari, cu putin sub estimarea initiala de 1,03 miliarde dolari.

Mivtach Shamir va detine o participatie de 20,67% din Tnuva, in valoare de 204,4 milioane dolari.

Cealalta companie implicata, Apax, a castigat o licitatie in noiembrie 2006 privind achizitia grupului Tnuva, care este detinuta de peste 600 de kibuturi (ferme colective). Apax s-a inteles ulterior cu Mivtach Shamir privind distibutia actiunilor, Apax retinand participatia mai mare, scrie globes.co.il.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri