„Am lansat, in urma cu cateva zile, privatizarea Avioane Craiova. Pana acum sunt cinci societati care au cumparat caietul de sarcini pentru a-si formula oferta. Nu s-a finalizat termenul de depunere a ofertelor si nu va pot spune cati dintre cei cinci vor depune oferta sau daca vor cumpara si altii caietul de sarcini. Pot sa va spun ca sunt si doua firme din afara Romaniei care sunt interesate de achizitionarea Avioane Craiova. Unul este producatorul de avioane din Cehia, precum si cel din Suedia, firma SAAB, foarte cunoscuta pentru avioanele Grippen pe care le vinde pe piata", a precizat Atanasiu.

Presedintele AVAS a mai spus ca privatizarea Avioane Craiova va tine cont de pretul pe pachetul de actiuni si de oferta investitionala a celor care vor sa investeasca la societatea craioveana, potrivit NewsIn.

"Ele sunt prezentate in caietul de sarcini. Ne asteptam ca la Craiova sa continue productia de avioane, ba mai mult, Craiova sa devina un centru regional de mentenanta pentru toate tipurile de avioane care zboara in sud-estul Europei”, a mai afirmat Atanasiu.

In ceea ce priveste privatizarea Complexului energetic Craiova, presedintele AVAS a spus ca este necesar ca aceasta sa fie inceputa de urgenta. Referitor la privatizarile din sectorul energetic, Atanasiu a spus ca a prezentat Guvernului o propunere si spera ca in maxim doua-trei saptamani sa se ia o decizie.

„In ceea ce priveste societatea energetica integrata, daca se va lua o decizie in favoarea crearii acestei societati comerciale in subordinea AVAS, atunci pasul urmator va fi privatizarea pe bursa. Pentru complexul energetic Craiova, care nu face parte din propunerea noastra, privatizarea vom fi nevoiti sa o demaram de urgenta pentru ca noul proprietar sa poata sa vina cu o majorare de capital pentru demararea programului investitional. Pana in vara speram ca acest complex sa fie listat la bursa si sa incepem vanzarea”, a afirmat Atanasiu.

Grupul suedez Saab produce autoturisme, avioane si tehnologie aerospatiala.

Societatea Avioane Craiova a fost infiintata in anul 1972, avand ca principal domeniu de activitate constructia si reparatia de aeronave si nave. Avioane Craiova este unicul producator de aeronave de tip militar din sistemul industriei aeronautice romanesti si al avionului de scoala si antrenament IAR 99 SOIM, compatibil cu standardele NATO, destinat Fortelor Armate Romane.

Societatea poate desfasura activitati de intretinere si reparare autovehicule, constructii metalice si parti componente, lucrari de instalatii electrice, izolatii si protectie anticoroziva, activitati de proiectare, urbanizare si alte servicii tehnice, cercetare¬-dezvoltare si alte activitati.

AVAS pune in vanzare intregul pachet de actiuni detinut la Avioane Craiova (741.339 actiuni), reprezentand 80,9778 % din capitalul social.

Constructorul de aeronave Avioane Craiova a afisat in 2007 o pierdere de 7 milioane lei (1,96 milioane euro), in timp ce afacerile companiei s-au comprimat cu 5,5% la 23,44 milioane lei (6,49 milioane euro), a potrivit unui comunicat al companiei trimis pietei Rasdaq.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri