Ranbaxy Laboratories, compania farmaceutica indiana care controleaza Terapia Cluj-Napoca, urmeaza sa vanda divizia producatoare de medicamente sub forma lichida a producatorului roman, printr-o tranzactie evaluata la 15-20 de milioane de dolari, potrivit informatiilor publicate de cotidianul indian Economic Times.
Ranbaxy se afla deja in negocieri cu cateva companii globale din afara Indiei, in conditiile in care strategia de dezvoltare a afacerilor din regiune se axeaza pe operatiunile fabricii din Kluez .

Tranzactia, care va fi finalizata pana la sfarsitul acestui trimestru, nu va avea un impact major asupra vanzarilor din regiune, potrivit specialistilor din industria pharma.

Anul trecut, compania farmaceutica indiana a inregistrat o crestere a vanzarilor la nivel global de 21%, pana la valoarea de 1,6 miliarde de dolari, majorarea fiind alimentata de rezultatele obtinute pe pietele emergente, a caror contributie a crescut la 54% din totalul vanzarilor la nivel global fata de cele 49 de procente inregistrate cu un inainte, potrivit datelor emise de Ranbaxy.

La nivel local, vanzarile Terapia Ranbaxy au crescut anul trecut cu 21%, pana la 120 milioane de dolari, in timp ce cresterea din trimestrul al patrulea a fost de 83%, la 32 milioane de dolari, conform raportului financiar publicat de grupul farmaceutic.

Compania avea, in trimestrul al treilea, o cota de piata de 12,3% in domeniul medicamentelor generice, cea mai mare din sectorul de profil din Romania.

De asemenea, Ranbaxy este deschisa si altor achizitii pe piata locala, in conditiile in care la inceputul anului Ranbaxy, alaturi de alte doua companii indiene - Dr Reddys Laboratories si Lupin Ltd - s-a aratat interesata de achizitionarea a 53% din pachetul actiunilor producatorului local Antibiotice Iasi.

“Vom lua in considerare companiile-tinta pe baza de valoare si de sinergiile care pot fi deblocate in urma unei astfel de tranzactii, potentand valoarea actionarilor”, a declarat la acea vreme Malvinder Singh (foto), CEO-ul de la Ranbaxy, citat de CNN Money.

Ranbaxy Laboratories a preluat, in luna martie 2006, de la fondul de investitii Advent International, un pachet de actiuni reprezentand 96,7% din actiunile Terapia Cluj-Napoca, pentru 324 de milioane de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri