Producatorul de sucuri naturale si produse instant Tymbark Maspex Romania a inregistrat, anul trecut, o crestere a cifrei de afaceri de 29% fata de 2006, pana la valoarea de 190 de milioane de lei (circa 57 de milioane de euro), pe fondul vremii favorabile si a cresterii cererii pentru produse instant.

Din totalul cifrei de afaceri de anul trecut, 46% a fost obtinut pe segmentul produselor instant, iar 54% pe segmentul sucurilor. Un procent de 14,7 din cifra de afaceri realizata in 2007 provine din activitatea de export a companiei.

Pentru anul acesta, compania si-a propus o crestere a cifrei de afaceri la peste 61 de milioane de euro. "Dorim sa ne consolidam pozitia actuala pe piata romaneasca. In plus, avem in vedere marirea capacitatii de productie a fabricii de la Valenii de Munte si dezvoltarea portofoliului de produse”, a declarat Krszystof Grabowski (foto), presedintele Tymbark Maspex Romania.

In 2008, producatorul de sucuri mizeaza pe segmentul still drink (bauturi racoritoare plate cu continut de fruct), recent facandu-si intrarea pe acest segment cu marca Tedi Play. Tymbark estimeaza o crestere de 20% a volumului de vanzari pentru intreaga gama de bauturi racoritoare Tedi comparativ cu anul trecut.

Un alt produs pe care mizeaza compania si a carui campanie de rebranding se cifreaza la 5 milioane de euro sunt pastele fainoase Arnos. Pentru anul acesta, compania preconizeaza ca vanzarile la marca de paste fainoase va creste cu 50%, datorita intrarii pe reteaua de distributie Tymbark Maspex Romania.

Tymbark Maspex este lider pe segmentul de nectaruri, cu o cota de 35,3%, conform studiilor AC Nielsen.

Pana in prezent, grupul Maspex a realizat investitii cumulate in valoare de aproximativ 32 de milioane de euro pentru fabrica de la Valenii de Munte. Cele mai recente investitii in productie ale Tymbark Maspex Romania s-au ridicat la aproximativ 7 milioane de euro si au fost efectuate pentru linia de PET, odata cu intrarea pe piata pe segmentul bauturilor racoritoare in ambalaj PET.

Tymbark Maspex este prezenta in Romania inca din anul 1996, atunci fiind cunoscuta sub numele de La Festa International. Compania are 600 de angajati si detine o fabrica la Valenii de Munte, unde se produc produse instant si sucuri naturale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri