Compania energetica italiana Enel a anuntat o crestere de 48% a profitului in primul trimestru din 2008, datorita achizitionarii firmei spaniole Endesa, afirmand ca va reduce datoriile companiei pana la sfarsitul anului curent, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Enel, numarul patru in sectorul energetic european, a inregistrat castiguri inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari (EBITDA) de 3,445 miliarde euro (5,33 miliarde dolari), potrivit companiei.

Analistii eu estimat un nivel al EBITDA de 3,329 miliarde euro.

Profitul net al grupului a fost de 1,004 miliarde euro, cu 6,5% mai mult fata de 2007.

"Intarirea marjelor de profit pe piata din Italia si cresterea activitatii internationale ne-a determinat sa estimam rezultate operationale anuale mai mari decat cele din 2007", a declarat Fulvio Conti, directorul executiv al Enel.

Datoriile nete ale companiei la sfarsitul lunii martie au fost de 57,072 miliarde euro, cu 55,8 miliarde euro mai mult fata de sfarsitul anului 2007.

Cresterea datoriilor are la baza achizitionarea de catre Enel a unei participatii de control in reactorul rus OGK-5 OAD, contra sumei de 970 milioane euro.

Datoriile Enel au crescut de cinci ori anul trecut in urma achzitionarii companiei Endesa contra sumei de 42,5 miliarde euro.

Enel a lansat un program de vanzare a activelor pentru a reduce datoriile, inclusiv a retelelor de energie si gaze naturale evaluate de compania italiana la patru miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri