Producatorul de bere Ursus Breweries, subsidiara a SABMiller, a inregistrat o crestere organica de 28% a volumelor de bere si o crestere de 35% a cifrei de afaceri, la incheierea anului financiar din 31 martie 2008, pe fondul maririi cererii si a vremii favorabile, informeaza compania.
Producatorul de bere SABMiller, prezent la nivel local prin subsidiara Ursus Breweries, si-a majorat cota de piata in Romania cu 3,5%, atingand valoarea de 25,4%.

"Romania a inregistrat anul trecut cea mai rapida rata de crestere din Europa pentru SABMiller, ceea ce ne-a adus nu numai o crestere a volumelor, ci si o crestere a cotei de piata pana la nivelul estimat de 25,4%. Vom continua sa crestem increderea in brandurile noastre si sa ne dezvoltam portofoliul pentru a ne consolida pozitia pe piata”, a declarat Stephan Maria Weber (foto), presedinte si CEO-ul companiei.

In anul financiar trecut (aprilie 2007 – martie 2008), Timisoreana a inregistrat o crestere de 43%, dobandind o pondere tot mai mare pe canalul off-premise datorita noului ambalaj PET si si-a intarit pozitia de lider pe piata berii, cu o cota estimata de 14%. Marca URSUS Premium si-a consolidat pozitia de lider pe segmentul premium, cu o crestere de 8%, si si-a extins totodata prezenta in punctele de desfacere on-premise de tip premium.

In Europa, grupul a raportat o crestere organica de 8% si un EBITA imbunatatit cu 15%, ca urmare a evolutiilor bune de pe pietele romanesti si poloneze. In exercitiul financiar incheiat la 31 martie 2008, grupul a raportat, la nivel mondial, un profit ajustat inainte de impozitare de 3,639 miliarde de dolari si venituri de 21,4 miliarde de dolari. SABMiller plc este cotata la bursele de valori din Londra si Johannesburg.

Pentru anul acesta, oficialii companiei estimeaza ca rezultatele din primul semestru vor fi afectate de presiunea costurilor materiei prime, in ciuda politicii de pricing practicate si a mixului de produse.

Producatorul a inregistrat o crestere de 28% a vanzarilor de 28% in 2007, in conditiile in care cresterea grupului s-a situat, volumic, la 7%. Principalul motor de crestere a incasarilor companiei la nivel local a fost tot berea Timisoreana la ambalaj PET, care ramane marca-vedeta a companiei.

Cresterea inregistrata in Romania anul trecut este de patru ori mai mare decat cea inregistrata la nivel de grup si de peste trei ori mai mare decat cea raportata in Europa. La nivel global, grupul a inregistrat in 2007 afaceri de 18,6 miliarde de dolari si un profit de circa 3 miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri