Blue Air va opera din aceasta vara si de pe Aeroportul International Mihail Kogalniceanu din Constanta, care va deveni astfel cea de-a patra destinatie interna a companiei aeriene low cost, alaturi de Bucuresti, Sibiu si Arad.
„Piata de transport aerian intern este in continua crestere. Tocmai de aceea am ales sa operam zboruri de pe cat mai multe aeroporturi din tara", a spus Gheorghe Racaru, directorul general al Blue Air.

Primele doua destinatii operate de pe aeroportul Kogalniceanu vor fi Bucuresti si Bruxelles. Pasagerii vor putea calatori catre capitala belgiana incepand cu 29 iulie, iar zborurile spre Bucuresti vor fi, de asemenea, operationale incepand cu aceasta data.

“Aceste noi zboruri vor fi cu siguranta primite cu mare entuziasm de bucuresteni, dat fiind faptul ca litoralul romanesc este o destinatie atat de frecventa pe timpul sezonului estival. De asemenea, o conexiune cu Bruxelles-ul, oras cheie al Uniunii Europene, consolideaza pozitia aeroportului International Mihail Kogalniceanu pe harta transportului aerian al Europei si ofera constantenilor un mijloc de deplasare rapid si accesibil catre capitala belgiana”, a declarat, la randul sau, directorul general al aeroportului international Mihail Kogalniceanu din Constanta, Titus Adrian Cazacu.

Alaturi de zborurile Constanta – Bucuresti si Constanta – Bruxelles, Blue Air a inscris recent o serie de opt noi curse in agenda zborurilor sale. Acestea sunt Bucuresti – Sibiu, Sibiu – Stuttgart (din 1 iunie), Sibiu – Koln (incepand cu 18 iunie), Sibiu – Madrid (incepand cu luna august), Bucuresti – Larnaca (deja activ din 30 martie), Bucuresti – Berlin (deja activ din 31 martie), Arad – Barcelona (activ din 1 aprilie) si Bucuresti – Arad (operational din 12 martie), toate aceste destinatii fiind disponibile dus-intors.

Operatorul aerian low-cost Blue Air estimeaza pentru anul 2008 un total de 1.200.000 de calatori si o mentinere a gradului de ocupare la 83%. Blue Air a transportat in anul 2007 peste 900.000 de pasageri, ceea ce reprezinta o dublare a traficului fata de 2006. Gradul de ocupare a atins 84% anul trecut, in crestere fata de 77% in 2006.

In ceea ce priveste indicatorii economici, Blue Air estimeaza o cifra de afaceri de 120 milioane de euro pentru anul 2008, crestere economica ce va fi realizata prin continuarea dezvoltarii, Blue Air intentionand sa achizitioneze trei noi aeronave in decursul acestui an, sa isi consolideze destinatiile existente si sa se extinda catre noi destinatii in Europa. Compania a inregistrat o cifra de afaceri de 95 de milioane de euro in 2007.

Blue Air are capital 100% privat romanesc. Compania este autorizata sa efectueze zboruri regulate interne si internationale de pasageri, zboruri interne si internationale de tip charter si transporturi cargo. In prezent, agenda Blue Air include 31 de destinatii, operand zboruri din Bucuresti catre Belgia, Cipru, Italia, Spania, Franta, Germania, Portugalia, Marea Britanie si Romania.

Flota Blue Air este constituita in prezent din cinci aeronave, trei Boeing 737, serie 300 - doua avand o capacitate de 144 de locuri si una de 136 locuri - si doua Boeing 737-400 cu o capacitate de 167 si, respectiv, 162 de locuri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri