Lantul de magazine de materiale de constructii si gradinarit Hornbach a investit 38,2 milioane euro pentru deschiderea celui de-al doilea magazin pe piata din Romania, situat in vestul Capitalei, si are in plan inaugurarea unui magazin nou, in 2009, la Brasov.

Noul magazin Hornbach din Bucuresti va fi situat in zona Militari si va dispune de o suprafata de 22.900 metri patrati unde vor fi comercializate aproximativ 60.000 de articole pentru constructii, renovari si amenajarea gradinilor. Centrul comercial include o zona de magazin de 9.000, una de gradina de 5.200 metri patrati si un "drive in" pentru materiale de constructii de 8.700 metri patrati. Magazinul Hornbach are 140 de angajati si dispune de 566 locuri de parcare din care 25 se afla in zona "drive in".

"Pana cel tarziu in anul 2015 intentionam sa deschidem in Romania zece magazine de materiale de constructii si gradinarit, cel putin trei dintre ele in Capitala. In acest scop am planificat investitii de circa 250 milioane de euro si vom crea astfel peste 1.000 de locuri noi de munca" a declarat vicepresedintele Hornbach Holding AG, Eduard Zimmerle.

Pentru cel de-al treilea magazin din Romania, care va fi situat in Brasov, Hornbach a inceput lucrarile de constructie inca din luna mai a acestui an, iar inaugurarea este prevazuta pentru inceputul lui 2009.

Primul magazin Hornbach din Bucuresti a fost deschis in iunie 2007, pe o suprafata totala de peste 24.000 metri patrati, in urma unei investitii de 25 milioane euro.

Concernul german Hornbach Holding AG detine unul dintre cele mai mari lanturi de magazine de materiale de constructii si gradinarit tip DIY din Europa. Holdingul este compus din trei companii, iar din 1987 compania Hornbach este cotata la bursa, fiind prezenta in noua tari europene cu 127 magazine, 91 dintre acestea aflandu-se in Germania. Celelalte magazine se gasesc in Austria, Olanda, Cehia, Elvetia, Suedia, Slovacia, Luxemburg si Romania.

In anul financiar 2007-2008 care s-a incheiat pe 29 februarie 2008, holdingul Hornbach a inregistrat o cifra de afaceri de peste 2,6 miliarde euro, in crestere cu 2,9% fata de anul precedent. Grupul estimeaza dublarea cifrei de afaceri la 5 miliarde euro, pana in 2016. Compania are in prezent peste 13.000 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri