Numarul solicitarilor pe piata serviciilor de aerotaxi a crescut fata de aceeasi perioada a anului trecut cu peste 37 la suta, a declarat reprezentantul companiei de profil Regional Air Services, Cristina Mitchievici.
"In ciuda faptului ca piata serviciilor de aerotaxi este inca in stare incipienta, iar tariful pentru o ora de zbor poate ajunge si la 1.500 de euro, solicitarile pentru calatoriile aerotaxi au crescut cu peste 37 la suta fata de anul trecut", a precizat Cristina Mitchievici, potrivit NewsIn.

La randul sau, directorul executiv al Direct Aero Services, Octavian Pita, a declarat, pentru NewsIn, ca "serviciile de aerotaxi deja nu mai reprezinta un termen elitist, iar numarul din ce in ce mai mare de solicitari ne face sa credem ca acesta piata are mari sanse de afirmare, in scurt timp putand fi comparata cu cea din alte state membre UE".

Potrivit operatorilor de transport in regim de taxi, tarifele percepute pentru ora de zbor difera in functie de tipul aeronavei sau al elicopterului. Astfel, pentru un avion de clasa medie, pretul orei de zbor variaza de la 140 de euro la aproape 600 euro. In ceea ce priveste serviciile de lux, daca o ora cu un elicopter Bell 206 (4 + 1 locuri) costa 715 euro, fara TVA, ora cu aeronava Hawker Beechcraft Kingair B 200 (8 + 2 locuri) este taxata la peste 1.550 euro.

Privitor la rutele solicitate de clientii operatorilor aerotaxi, "65% dintre curse sunt operate pe relatii interne, restul curselor avand ca destinatie rute externe", a mentionat reprezentantul Regional Air Services.

Conform operatorului Direct Aero Services, serviciile de aerotaxi nu sunt solicitate doar din motive de mobilitate, "o parte din clienti optand pentru transporturi corporate, fotografie aeriana, filmari aeriene sau zboruri de agrement", a spus Octavian Pita.

In momentul de fata, in Romania opereaza sase companii care presteaza servicii de aerotaxi.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri