Producatorul de mobila Staer intentioneaza sa investeasca circa cinci milioane euro in extinderea retelei si ar putea deschide cinci noi unitati pana la sfarsitul anului, in parcuri de retail, au declarat reprezentantii companiei, citati de NewsIn.
"Anul acesta am deschis deja un nou magazin Staer in Vaslui, oras in care nu eram prezenti pana acum. De asemenea, in aceasta vara vom deschide si al doilea magazin din Brasov, iar pana la sfarsitul anului vom mai inaugura alte patru magazine. Acestea vor fi amplasate in principal in parcuri de retail sau in zone comerciale, care beneficiaza de un flux constant si ridicat de clienti " a declarat Laura Matei, directorul de marketing al Staer International.

Strategia producatorului si retailerului de mobila vizeaza prezenta in cat mai multe din zonele tarii, dar si imbunatatirea prezentei acolo unde magazinel Staer nu dispun inca de suprafete optime de expunere. Investitia pentru inaugurarea unui magazin Staer amplasat intr-un parc de retail este de aproximativ un milion de euro.

In plus, Staer s-a orientat si spre piata din Capitala unde opereaza deja un magazin, in zona Colentina, care genereaza un procent semnificativ din cifra de afaceri a companiei.

"Intentionam sa mai deschidem cel putin inca un show-room in Capitala. In momentul de fata suntem in discutie pe mai multe proiecte, urmand sa ne decidem pana la sfarsitul acestui an, unde vom amplasa noul magazin Staer", a adaugat reprezentanta Staer.

Extinderea Staer pe piata autohtona a insemnat si incheierea de parteneriate cu alti jucatori locali, ca de exemplu cel cu retailerul de electornice, electrocansice si produse IT, Altex. Magazinul Staer din Brasov va fi al treilea parteneriat incheiat cu Altex dupa cel din Bucuresti si cel din Sibiu.

Pentru 2008, Staer estimeaza o crestere cu 10% a pietei de mobila, ritm care se va mentine la un nivel similar si in anii urmatori datorita boom-ul sectorului imobiliar, cresterii puterii de cumparare sau accesibilitatii creditelor. In aceste conditii, Staer si-a propus in 2008 sa se situeze in primii cinci retaileri de mobila din Romania.

Staer International SA dispune de retele de magazine si showroom-uri proprii in 24 de orase, printre care: Bucuresti, Brasov, Galati, Constanta, Cluj Napoca, Iasi, Arad, Buzau, Oradea. Staer ofera produse de mobilier pentru sufragerii, dormitoare, bucatarii, camere de tineret, mic mobilier, mobilier pentru hol. In plus, compania pune la dispozitia clientilor sai solutii de finantare, consiliere pentru alegerea solutiei optime de amenajare a locuintei.

Compania Staer International SA a incheiat anul financiar 2007 cu o cifra de afaceri de 30,44 milioane euro, in crestere cu aproximativ 32% fata de anul 2006. Volumul total de investitii in anul 2007 a fost de 2.8 milioane de euro. Staer isi propune ca pana la sfarsitul anului 2008 sa atinga o cifra de afaceri de 40 milioane de euro, in crestere cu 30% fata de anul 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri