Retailerul belgian Delhaize Group a finalizat pe 1 septembrie, prin intermediul subsidiarei sale Mega Image, achizitia celor 14 supermarketuri La Fourmi, prezente pe piata din Capitala, in urma unei tranzactii de 18,6 milioane euro, potrivit unui comunicat.
"Pana la finalul anului ne asteptam ca reteaua Mega Image sa ajunga la 40 de magazine. Totodata, aceasta achizitie ne va da posibilitatea sa realizam importante sinergii in achizitii" a declarat directorul general al retelei Mega Image, Xavier Piesvaux.

Mega Image a achizitionat La Fourmi pentru suma de 18,6 millioane de euro, tranzactia incluzand si drepturile de proprietate asupra imobilelor a patru magazine. Veniturile magazinelor achizitionate s-au ridicat anul trecut la aproximativ 35 milioane de euro.

Delhaize Group va converti magazinele La Fourmi, ce au o suprafata de vanzare de 350-500 metri patrati, in supermarketuri Mega Image in urmatoarele sase luni. Rezultatele La Fourmi vor fi consolidate in rezultatele Delhaize Group incepand cu 1 septembrie 2008.

Fondata in 1995, Mega Image este unul din cele mai mari lanturi de supermarketuri din Romania, cu 38 de supermarketuri (inclusiv cele 14 noi magazine achizitionate) in Bucuresti, Constanta si Ploiesti. Numarul de angajati la finalul anului 2007 era de 1.200 persoane. Delhaize Group a achizitionat Mega Image in anul 2000.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri