Piata hotelurilor de patru si cinci stele, afectata in prima parte a anului de rezultatele sub asteptari ale marilor lanturi hoteliere, isi va reveni anul viitor, cand se anticipeaza un grad de ocupare de peste 70% si noi investitii hoteliere in toata tara, au precizat reprezentantii Radisson SAS, primul hotel de cinci stele deschis in Bucuresti sub aripa grupului Rezidor.
“Piata up-market va reveni anul viitor la un grad de ocupare de 70%. Tinta noastra pentru 2009 este sa avem cea mai ridicata rata de ocupare din piata. Abia anul vitor vom putea vorbi de rezultate pozitive pentru Radisson SAS”, a declarat, pentru Wall-Street, Torbjorn Bodin, general manager Radisson SAS.

Operational din primavara acestui an, Radisson SAS vizeaza pozitia de lider pe piata hotelurilor de lux din Capitala, Torbjorn Bodin declarand in nenumarate randuri obiectivul de a depasi, atat in ceea ce priveste incasarile, cat si rata de ocupare, cele mai importante hoteluri de cinci stele din Bucuresti. Pentru 2009, primul an de functionare a hotelului, acesta se asteapta la o cifra de afaceri de “peste 40 milioane de euro”, depasind incasarile JW Marriott de anul trecut.

“Avem deja rezervari pentru anul 2011, atat pentru cazare, cat si pentru organizarea de evenimente”, a adugat Bodin. Mai mult, Thorsten Kirschke, senior vice president si COO al retelei Radisson SAS si Regent Hotels, este convins ca unitatea Radisson SAS din Bucuresti va deveni profitabila inca de anul viitor: “Vom ajunge la break-even in 2009”, amintind de prestigiul marcii si buna pozitionare a hotelului, in inima Capitalei, in locatia fostului hotel Bucuresti de pe calea Victoriei.

Kirschke a mai precizat ca piata hoteliera autohtona este pregatita pentru noi unitati hoteliere de lux si mid-market. “Vad multe oportunitati si pentru brandul Park Inn in Romania”, a spus acesta, desi in acest moment “nu s-a decis nimic” in aceasta privinta.

Grupul Rezidor isi va continua expansiunea in tara tot printr-o unitate Radisson SAS, care se va deschide anul viitor la Brasov. “Va fi un parteneriat cu investitori privati, prin contributia Trend Hospitality, care a mai facilitat intrarea altor branduri hoteliere in Romania”, a spus Bodin.

Radisson SAS Bucuresti se afla in proprietatea BEA Hotels, parte a grupului israelian Elbit Medical Imaging Ltd, care mai dezvolta si o retea de centre comerciale, prin intermediul companiei Plaza Centers.

Deschis oficial astazi, in urma unei investitii de 70 milioane de euro, Radisson SAS Bucuresti este cel mai mare hotel de cinci stele din Romania, cu 424 de camere, din care 301 standard, 74 executive, 10 camere pentru persoane cu dizabilitati si 39 de apartamente cu facilitati moderne. Hotelul mai dispune de 4 restaurante, 3 baruri, un centru de conferinte de 1.500 de metri patrati, incluzand o sala pentru maxim 500 de persoane si alte 11 mai mici, un Bali Spa, un centru de sanatate operat de World Class Health Academy, piscina exterioara incalzita, jacuzzi exterior, pista pentru jogging, casino si magazine de lux. Hotelul are aproximativ 400 de angajati, majoritatea romani si 8 expati.

Radisson SAS Hotels&Resorts reprezinta marca premium a grupului hotelier Rezidor, unul din primele 5 grupuri la nivel mondial in domeniul hotelier. Din grup mai fac parte lanturile hoteliere Park Inn, Country Inn, Regent si Missoni.

Radisson SAS opera, la sfarsitul anului trecut, 155 de hoteluri in Europa, Orientul Mijlociu si Africa si avea in desfasurare inca 47 de proiecte. Grupul a primit cel mai bun loc in topul hotelurilor privind gradul de satisfactie a clientilor, conform raportului European Guest Satisfaction Index.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri