Compania Electrica isi contruieste trei microhidrocentrale in Transilvania, care vor fi gata in maxim doi ani, iar investitia se ridica la aproximativ 35 milioane euro, a declarat, citat de NewsIn, directorul de Dezvoltare al companiei, Bogdan Badea.
"Cele trei microhidrocentrale pe care le vom construi in Transilvania vor avea o putere totala instalata de circa 17 MW. Suntem in faza pregatitoare pentru organizarea licitatiei in vederea desemnarii companiei care va face proiectarea si executia obiectivului", a declarat pentru NewsIn oficialul Electrica.

Potrivit acestuia, in maxim doi ani, spre sfarsiul lui 2010, microhidrocentralele vor fi gata, cand vor avea si primul MWh furnizat in sistem.

Investitia se ridica la aproape 35 milioane euro. Fiecare megawatt instalat costa aproximativ 2,2 milioane euro, a mai spus Badea.

Compania de stat Electrica este distribuitor si furnizor de energie electrica detinut de stat. Prin filialele de distributie si cele de furnizare din Transilvania si Muntenia (Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud, Electrica Muntenia Nord), precum si prin filiala Electrica Serv, Electrica deserveste aproximativ 5,5 milioane clienti. Electrica detine in prezent 78% din capitalul social al acestor societati comerciale.

In 2007, cifra de afaceri a companiei Electrica a fost de 6,115 miliarde lei, iar profitul net de 128 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri