Jacques Ponty, directorul general al Danone Sud Estul Europei, va prelua incepand cu 2009 noi atributii in cadrul Danone China- Divizia de Ape Minerale, in calitate tot de director general.
“Cei 3 ani si jumatate petrecuti in Romania au fost intensi, plini de realizari importante, printre cei mai interesanti dintre cei 22 de ani de cariera in cadrul grupului Danone. Am petrecut 7 ani in zona balcanica, mai intai ca director general al Danone Bulgaria, apoi coordonand afacerile Danone in regiunea sud-est europeana: Romania, Bulgaria, tarile din zona Adriaticii, Grecia. A fost o perioada densa, marcata de schimbarile regionale: pregatirea si intrarea Romaniei si Bulgariei in Uniunea Europeana, nasterea unei noi companii-Danone Adriatics, ai carei principali furnizori de produse sunt chiar fabricile din Bucuresti si Sofia”, declara Jacques Ponty (foto).

Pe perioada mandatului lui Jacques Ponty in Romania, Danone a investit anual aproape 5 milioane de euro in capacitatea de fabricatie si logistica, atingand o cota de piata de peste 60% in valoare.

Potrivit companiei, dezvoltarea unui sistem de distributie nationala performant, impreuna cu campaniile de educare, au contribuit la cresterea ponderii iaurtului in alimentatia romanilor, de la 4 kg per capita in 2005, la 6 kg in prezent.

Danone Romania face parte din grupul Danone, care are in prezent 150 de fabrici si aproximativ 76.000 de angajati, fiind prezent pe toate cele cinci continente, in mai mult de 120 de tari. Grupul Danone este unul dintre liderii mondiali din industria alimentara, detinand locul 1 in lume in domeniul produselor lactate proaspete si locul 2 la nivel mondial in domeniul apelor minerale imbuteliate, a alimentatiei pentru copii si a nutriţiei clinice. Grupul Danone a inregistrat in 2007 vanzari de peste 15 miliarde de euro.

La randul sau, Danone Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 367 milioane lei, cu 20% mai mult fata de 2006. Compania are in prezent peste 700 de angajati si un portofoliu ce depaseste 60 de referinte de produs, principalele marci fiind Activia, Danonino, Actimel, Nutriday, Frutmania, Cremoso, Danette, Casa Buna si gama traditional-Danone Sana, Danone Smantana si Danone Lapte Proaspat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri