Producatorul roman de aluminiu Alro SA, a inregistrat anul trecut un profit net preliminat de 244 milioane lei (56 milioane euro) si o cifra de afaceri de 1,968 miliarde lei (464,08 milioane euro) in conformitate cu Standardele Romanesti de Contabilitate. Compania a realizat o productie totala de aluminiu primar de peste 288.000 de tone, anul trecut.
Dupa ce in prima parte a anului a inregistrat venituri semnificative provenite din cererea importanta de aluminiu, Alro s-a confruntat in al doilea trimestru cu o scadere a cotatiei de aluminiu cu pana la 56%.

Din cauza deteriorarii conditiilor de pe piata internationala, Alro a implementat un plan riguros de reducere a costurilor, concentrandu-se strict pe activitatile si serviciile de baza, pe activele esentiale si pe asigurarea unui nivel optim de calitate, precum si pe reducerea timpului de livrare. De asemenea, compania a diminuat numarul de angajati. La finele lui 2008, la Alro lucrau 3.392 de persoane, cu 936 mai putine decat la sfarsitul lui 2007.

“Alro a inregistrat rezultate bune anul trecut, dar performantele companiei au fost afectate de situatia de pe piata internationala, din ultimul trimestru al lui 2008. Strategia de dezvoltare implementata in ultimii ani ne-a permis sa luam masurile necesare pentru a mentine pozitia companiei in conditii dificile de piata. 2009 va fi un an provocator tinand cont ca marii consumatori de aluminiu, constructorii auto si companiile din constructii, sunt extrem de afectati de criza”, a declarat Marian Nastase, vice-presedinte al consiliului de administratie Alro.

In 2008, compania a investit 50 milioane dolari in modernizarea si retehnologizarea unitatilor de productie, precum si in proiecte de protectie a mediului. Intre 2002 si 2008, Alro a investit peste 245 de milioane USD in proiecte de retehnologizare si de mediu. Anul trecut, producatorul de aluminiu a platit taxe si impozite in valoare totala de aproximativ 72 de milioane de dolari.

Programul de scadere a costurilor continua si in acest an, printr-o reducere totala a productiei cu 65.000 de tone. Se evalueaza, de asemenea, o noua diminuare a numarului de angajati. Alro ia masuri de reducere a costurilor cu materia prima si renegociaza o parte din contractele cu furnizorii.

Alro este o subsidiara a Vimetco N.V., companie globala de aluminiu integrata pe verticala. ALRO este cel mai mare producator de aluminiu din Europa Centrala si de Est, avand o capacitate de productie instalata de 265.000 tpa.

Principalele piete de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeana (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania si Romania), dar compania are exporturi si in Statele Unite si Asia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri