Filiala locala a producatorului german de profile din PVC, VEKA Romania, estimeaza pentru 2008 afaceri mai mari cu 15-20% fata de anul 2007, cand a raportat 12,8 milioane de euro, a declarat coordonatorul de marketing&PR al companiei, Alexandru Oancea.

"Pentru anul 2008, putem spune ca ne-am indeplinit obiectivul, cresterea vanzarilor anuale urmand a se situa in jurul procentului de 15-20% fata de anul precedent. (...) Pentru 2009, estimam ca dificultatile economice vor afecta intreaga piata romaneasca de tamplarie termoizolanta, nefacand discriminari. In ceea ce ne priveste, preconizam ca efectele nu vor avea o influenta foarte mare, deoarece intentionam sa cream pe plan local canale de dezvoltare dedicate exclusiv partenerilor nostrii. Estimam un procent de crestere a valorilor de vanzari de aproximativ 10% pentru anul 2009", a afirmat, citat de NewsIn, Alexandru Oancea.

Reprezentantul VEKA Romania apreciaza ca intreaga piata de tamplarie termoizolanta a inregistrat o valoare de 1,1 miliarde de euro la sfarsitul anului 2008, din care PVC-ul a avut o contributie de aproximativ 70%. "Pentru acest an, previziunile nu pot estima valoarea scaderii, dar un procent de 25-30% este foarte probabil."

VEKA Romania preconizeaza ca acopera peste 25% din piata de profile PVC de clasa A din tara noastra.

In prezent, echipa filialei locale a producatorului german de profile din PVC numara aproape 40 de angajati, urmand ca in acest an sa se mareasca numarul personalului in cadrul departamentelor logistice si a celor care tin legatura operativa cu partenerii companiei.

In Romania, VEKA nu are unitate de productie, existand un centru logistic de peste 1.400 de metri patrati, la Ciorogarla. Reprezentantul VEKA Romania considera ca, in acest moment, piata noastra nu are o capacitate de absortie a produselor premium care sa justifice o investitie precum inceperea productiei locale, insa nu exclude in viitor o astfel de dezvoltare. Unitatea centrala de productie VEKA AG de la Sendenhorst Germania, cea care asigura paleta de sisteme oferite pietei romanesti, are o capacitate de 98 de linii de extrudare si 18 de laminare, ce lucreaza in sistem 24/7 si asigura o productie zilnica de 320 de tone de profile extrudate pe zi, 360 de zile pe an.

VEKA Romania este unicul reprezentant in tara noastra al concernului german VEKA AG, prezent in peste 50 de tari la nivel mondial. Pe piata autohtona, VEKA livreaza producatorilor locali de tamplarie termoizolanta sisteme din PVC produse de compania mama in Germania, activitatea companiei bazandu-se exclusiv pe import. Exista si parteneri VEKA din Romania care exporta produse finite (ferestre) catre tari ale Uniunii Europene, precum Franta, Italia sau Ungaria, dar si in afara UE, respectiv SUA, Serbia sau Moldova. Filiala locala a producatorului german de profile din PVC are peste 170 de parteneri locali, producatori de tamplarie, reteaua lor de distributie acoperind intregul teritoriu romanesc.

Pe piata locala de tamplarie termoizolanta, VEKA Romania concureaza cu Gealan, Lipoplast, Rehau Polymer, Teraplast Bistrita, Suki, Profine, Far Est, Amvic Ferestre, Schonline.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri