Bunge Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori din industria locala de uleiuri vegetale, are un nou director general - Cristian Ungureanu (33 de ani) - care il inlocuieste in functie pe Michael Whitney, anunta compania.
Simultan cu pozitia de director general, Cristian Ungureanu (foto) va indeplini in continuare si functia de director financiar al companiei.

"Romania este o piata deosebit de importanta pentru Bunge la nivelul regiunii. Dezvoltarea oportunitatilor de afaceri, consolidarea pozitiei companiei atat pe piata comertului cu cereale, cat si pe cea a uleiurilor vegetale, in conditiile economiei de astazi, reprezinta provocari care ma determina sa accept cu interes propunerea”, declara Ungureanu.

Noul director general al companiei s-a alaturat echipei Bunge in luna septembrie 2008, in calitate de director financiar. Anterior, pana in 2008, a ocupat pozitia de director financiar in cadrul celui mai important operator de telefonie fixa de pe piata-Romtelecom. Ungureanu este absolvent al Institute of Internal Auditors (IIA) din SUA si Association of Chartered Certified Accountants (ACCA).

Michael Whitney va continua coordonarea la nivel regional a diviziei de food a companiei, pozitie pe care a exercitat-o in ultimul an si jumatate in paralel cu functia de director general al Bunge Romania.

In timpul mandatului lui Whitney, Bunge a trecut printr-un amplu proces de restructurare, incluzand inchiderea fabricilor din Bucuresti, Oradea si Iasi, respectiv achizitia diviziei de ulei a Agricover.

Bunge investeste 25 mil. euro in relocarea la Buzau a fabricii de ulei vegetal din Iasi

Printre marcile produse la nivel local se numara Floriol, Ulvex, Raza Soarelui si Unisol.

Compania din Romania detine o cota de piata de 40% si a inregistrat in anul 2008 o cifra de afaceri de 214 milioane euro.

Principalii competitori ai Bunge Romania sunt Cargill Oils, Prutul Galati, Argus Constanta, Ardealul Carei, Ultex Tandarei, Ulerom Vaslui si Expur Urziceni.

Fondat in Amsterdam in anul 1818, grupul Bunge este unul dintre liderii globali ai domeniului agroindustrial, cu sediul in White Plains, New York, Statele Unite. Compania are peste 25.000 de angajati in 30 de tari.

Activitatile companiei includ de la vanzarea de materii prime precum cerealele si fertilizatorii, vanzarea cu amanuntul a produselor alimentare si producerea de materii prime pentru industria biocombustibililor. In anul 2008, Bunge a inregistrat vanzari nete de 52,6 mld. dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri