Producatorul de bauturi alcoolice Prodal infiinteaza o divizie de import a unor bauturi premium, pentru care estimeaza, in 2010, o cifra de afaceri de aproximativ 10 milioane de euro.
“Suntem lideri de piata cu vodca Stalinskaya (37% cota valorica de piata) si Wembley Dry Gin (47% cota valorica de piata), iar decizia strategica de a investi in dezvoltarea unei divizii de import si distributie a altor categorii de bauturi alcoolice premium ne va consolida pozitia, permitand, in acelasi timp, realizarea unor sinergii de grup”, a declarat directorul general al Prodal `94, Florin Radulescu.

Divizia de import va cuprinde atat actuali angajati ai grupului Prodal, cat si specialisti nou angajati, compania desfasurand in prezent o campanie de recrutare de personal.

“Inclusiv pentru angajari este un moment bun: perioadele de criza arata cat poti fi de performant nu numai ca si companie, dar si ca angajat. Dincolo de provocarea profesionala pe care o ofera un post in noua echipa responsabila cu realizarea importurilor, distributia si promovarea produselor respective, sistemele noastre de retribuire, bonusuri, training-uri etc sunt la fel de atragatoare”, a precizat directorul general Prodal.

Produsele premium care vor fi importate de Prodal vor acoperi toata gama de bauturi spirtoase, de la whisky, brandy, cognac, la rom, lichior etc.

“O buna parte dintre produse vor fi introduse pe piata romaneasca in acest an. In ceea ce priveste aspectele financiare, ne asteptam ca, in 2010, divizia de importuri sa aiba o cifra de afaceri de 10 milioane euro, ceea ce va reprezenta aproximativ 20% din cifra de afaceri a grupului”, a aratat Florin Radulescu.

Compania Prodal este unul dintre cei mai importanti producatori regionali de bauturi spirtoase, care activeaza pe piata autohtona de profil de aproximativ 15 ani, lansand succesiv branduri care detin in prezent cote de piata importante pe segmentul lor.

Prodal a fost infiintata in anul 1994 si doi ani mai tarziu a lansat vodca Stalinskaya. In 1998, Grupul Prodal si-a infiintat propria companie de distributie nationala – Granddis, iar in anul 2001 a lansat Wembley Dry Gin, lider de piata pentru aceasta categorie.

In 2008, Prodal a extins distributia brandurilor Stalinskaya si Wembley in Bulgaria, prin intermediul firmei Direx, unul dintre cei mai importanti distribuitori de bauturi alcoolice, parte a VM Group.

Compania Prodal `94, detinuta de actionari romani, face parte din Grupul Prodal, unul dintre cei mai importanti producatori si distribuitori de bauturi alcoolice din Romania si din regiune.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri