Transportatorul national de electricitate va demara un program de reducere a personalului de exploatare statii, odata cu automatizarea statiilor de transformare, urmand sa renunte la aproximativ 280 de angajati pana la sfarsitul lui 2017, a declarat directorul general al companiei.
"Reducerea personalului de exploatare statii din cadrul Transelectrica urmeaza a se realiza treptat, coroborat cu programul de modernizare/retehnologizare a statiilor pana la finele anului 2017, prin implementarea sistemului de teleconducere in statiile de transformare. Astfel, la finele anului 2009 numarul de personal de exploatare statii va fi redus cu circa 10% fata de 2008, acest procent mentinandu-se pana in anul 2012. Din anul 2012 si pana in anul 2017, procentul de reducere a numarului de personal operativ se va accentua, astfel incat, la sfarsitul lui 2017, personalul de exploatare statii se estimeaza a fi redus cu aproape 34% fata de anul 2008", a declarat directorul general al Transelectrica, Adrian Baicusi, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, pe fiecare statie neautomatizata lucreaza circa 15-20 de oameni. Odata automatizate, statiile electrice de transformare vor fi conduse de la distanta.

Transelectrica are aproape 2.200 angajati, dintre care 840 de salariati reprezinta personalul operativ.

Directorul general al Transelectrica a mai spus ca programul de automatizare al statiilor electrice de transformare a inceput, insa cel de disponibilizari, inca nu. "Aceste disponibilizari vor fi facute in timp. Odata cu automatizarea statiilor, nu mai ai nevoie de acelasi numar de angajati pe statie", a afirmat Baicusi.

"Scaderea numarului de personal se face atat pe cale naturala, cat si prin recalificarea/reorientarea personalului de exploatare statii catre alte functii in cadrul centrelor de teleconducere, respectiv pentru echipele de interventie", a explicat directorul general al Transelectrica.

De asemenea, Baicusi a mentionat ca programul de modernizare si retehnologizare al statiilor presupune investitii de peste 4,75 miliarde lei, pentru 52 de statii, pana in 2017. in total, compania opereaza 78 de statii electrice de transformare.

"Programul de implementare a sistemului de teleconducere la nivelul statiilor de transformare a Transelectrica presupune pe de o parte operarea in regim de siguranta a acestora si eliminarea incidentelor, iar pe de alta parte reducerea numarului de personal din statii, pana la elimiarea totala a acestora", a adaugat Adrian Baicusi.

Actionarul majoritar al Transelectrica este Ministerul Economiei. Compania gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport care este formata din 78 de statii electrice de transformare, cu o capacitate de crica 35.000MVA si 9.000 km de linii electrice aeriene de 110/220kV, 400kV si 750kV, aflate in gestiunea celor opt sucursale de transport.

Transportatorul de electricitate are opt sucursale in Bucuresti, Bacau, Constanta, Cluj, Craiova, Pitesti, Sibiu, Timisoara.

De asemenea, in prezent, Transelectrica are sase filiale: OPCOM, Smart, ICEMENERG, Formenerg, ICE Service si Teletrans.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri