Lafarge Ciment, subsidiara locala a grupului francez Lafarge, a inaugurat joi un siloz de clincher tip dom, la uzina de ciment din Medgidia, printr-o investitie de 16,5 milioane euro, acesta avand o capacitate de 250.000 metri cubi de clincher.
Potrivit companiei, acest siloz de clincher tip dom este cel mai mare din lume. Pentru acest proiect s-au excavat 50.000 de metri cubi de pamant. De asemenea, s-au pompat 9.000 de metri cubi de beton pentru realizarea structurii de rezistenta a silozului. S-au folosit 120.000 de tone de calcar pentru imbunatatirea terenului de fundare si au fost pompati 180.000 de metri cubi de aer pentru gonflarea membranei exterioare a domului.

Reprezentantii Lafarge au declarat ca aceasta constructie are o capacitate de stocare a clincherului care va permite imbunatatirea livrarilor, mai ales in perioadele de varf de sezon.

"Constructia este unica in Romania, iar pentru Grupul Lafarge reprezinta cea mai mare constructie de acest tip. [...] In 2007, la aniversarea a zece ani de activitate, anuntam un plan de investitii pentru cresterea capacitatii de livrare pe piata interna, inclusiv dezvoltarea gamei de produse pentru a raspunde noilor cerinte privind constructiile eficiente din punct de vedere energetic", a declarat presedintele-director general al Lafarge Ciment Romania, Phillipe Questiaux.

Planul investitional anuntat pentru perioada 2006-2011, in valoare totala de 90 milioane euro, este realizat in 2009, inclusiv prin punerea in functiune a acestei investitii, in proportie de 75%.

Lafarge este prezent in Romania din 1977, are 40.000 situri industriale si numara 1.300 angajati. In prezent are diviziile Lafarge Ciment, Lafarge Agregate si Betoane si Lafarge Arcom Gips.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri